Косата – как да се грижим за нея

Красотата е нещо, за което трябва да се грижите доста. Въпреки, че всяка жена е надарена от природата с красива коса, тя с времето се губи. И трябват много грижи, за да се запази здрава и сияйна. Заедно с кожата, косата е също така съществена част от красотата на жената и трябва да се третира правилно.
Следвайте няколко прости съвети за косата си и използвайте най-добрия стил прическа за вашия външен вид.

Шампоана
Вашата блестяща коса постепенно се превръща в чуплива и сплетена. Важно е да се даде правилното третиране с шампоан и разбира се, правилният шампоан за вашият тип коса.

Всяка жена е имала всички проблеми свързани с косата – пърхот, косопад, цъфнали краища, сухота и т.н. Първо, за да се справите с всички тези неща трябва да поддържате косата си чиста. Затова изберете хубав шампоан и го ползвайте поне три пъти седмично. А специалистите казват, че при жени с къдрава или черна коса, веднъж седмично с шампоан е най-добре.

Балсам
За да може всяка една жена да се справи със сухата си и дълга коса е необходимо да използва балсам. Той я прави гладка и лесна за разресване, което е добре, защото сухите коси са трудни за разресване и се увреждат лесно. След като сте си измили косата от шампоана нанесете балсама  с леки масажиращи движения, след което изплакнете с не много гореща вода.

Косата – как да се грижим за нея

Хранителна диета
Хранете се със зелени пресни зеленчуци и здрави сочни плодове, защото с  тях можете да подобрите текстурата на  коса си. Това е един чудесна източник, който ви предлага основните хранителни вещества. Тези ключови елементи подхранват косата и я правят красива. Трябва да пиете много вода, за да се хидратира косата качествено.

Редовно подстригване / скъсяване
Това обогатява текстурата на косъма и той се заздравява и възстановява. Най-малко веднъж на два до три месеца, трябва да я скъсявате. По този начин можете да избегнете  сплитането на краищата, накъсването по време на ресане и други такива щети.

Грижа за косата в домашни условия:
* За пърхот – бадемово масло и зехтин. Смесват се тези две масла и намазвате косата хубаво за 2 часа. Тази маска е чудесна и са сухи коси.


* Използването на розмарин, листа от прасковен цвят, коприва, репей, градински чай  може да реши проблема с косопада. Смесва се всички тези природни съставки и се варят във вода. С така готовият сок мажете косата си.
 
Семплото е за предпочитане! Предпазете косата от избледняване на цвета Слънцето, морето и хлорът...
Лавандуловото масло – терапия за косата Lavandula officinalis Chaix или Lavandula vera DC се извлича от развитите цветове,...
Перманентен грим Много хора си правят татуировки. Татуировките на пример се...

Реклама