Органична козметика

Органичната козметика е голяма конкуренция на химичната. Произведена от естествени съставки, тези козметика гарантира една здравословна грижа за кожата. Така че, тези козметика също е благоприятна и за околната среда. С нея имате избор от това да се отървете от страничните ефекти на химичната козметика.
Можете да получите тази козметика лесно от козметичните магазини, понякога има даже и специализирани обекти за биологично чиста козметика.

Някои от ползите, които кожата ви получава от натуралната козметика са:
* Няма странични ефекти: Тъй като органични козметика е естествено добита от природата, така кожата ви получава най-доброто от нея.
* Сияние, здраве и млада кожа: Органичната козметика се абсорбира бързо от кожата и почиства порите й максимално. Така кожата ви да диша свободно, изглежда чиста и еластична.
* Възстановява кожата ви от „щети”: Тези козметични поправки на кожата я правят мека, еластична, сияйна, еднакво пигментирана и здрава.
* Дълготрайна: Органичната козметика е по концентрирана от химичната и ви трябва малко количество от нея, което си е спестяващо за джоба ви.
* Благоприятна за околната среда: Вредните ефекти на изкуствената козметика не са ограничени само до кожата. Биологичната козметика щади природата и не замърсява околната среда.

Органична козметика

Вие можете да си направите такава козметика и вкъщи, тъй като тя е изцяло създадена от растителни екстракти. Основата съставка на повечето такива продукти са растителни масла и вода. Изненадващо, в някои от продуктите има шоколад и плодови екстракти.
Как да си направите козметични продукти на органична основа вкъщи:
* Маска за лице: Комбинация от равно количество мед, овесено брашно и кисело мляко е страхотна пилинг маска. Можете да използвате и мед за овлажняване на лицето по естествен начин.
* Балсам за устни: Сухи или напукани устни е често срещан проблем. Можете да ги мажете с дебел слой цедено кисело мляко или сметана.
* Тъмни кръгове под очите: Сок от краставици, смесен с малко количество мед помага за лечение на тъмни кръгове ефективно. Краставичният сок тушира тъмната пигментация, а медът запазва хидратирана областта.
* Сухи ръце: Сметана и захар са отлична съставка при лечението на сухи ръце. Разтрийте сметаната и захарта докато захарта се разтопи напълно. Измийте с топла вода след това, за да стане мека кожата.
* Напукани пети: Морска сол и лимонов сок добавете към топлата вода в която ще накиснете краката си за около 15 минути. Така мъртвите клетки ще се премахнат и ще стане кожата ви мека.

 
Лифтинг на хълбоците и седалището Без значение колко много усилия полагате да имате стегнато дупе не...
В битка с тъмните кръгове около очите Кожата около очите е много по – нежна и деликатна и има по – малко...
Домашни рецепти за разкрасяване – част 4 Маска против косопад Малко е сложна за изпълнение, но усилието си...

Реклама