Грижи за ноктите

Ноктите са изградени от твърд протеин наречен кератин. А протеинът е един от градивните елементи, които изграждат тялото. Грижата за ноктите спомага за опазване пръстите на ръцете и краката от травми, а също така те ни помагат да взимаме малки обекти.
В последните сто години ноктите стават по – важни от козметична гледна точка, отколкото от защитна за пръстите.

Маникюра е грижа за красотата и здравето на ноктите и ръцете. Основен маникюр би трябвало да се прави веднъж седмично. А на всеки 4-6 седмици, ще е добра идея да се търсят услугите на професионални маникюристи.

Защото те знаят как да ги направят освен по – красиви, а и по – здрави. Очевидно голяма част от това, което ще намерите в тази статия се отнася за всеки, който иска да запази здравето и красотата на ноктите си, а и това те да са дълги.
Да поддържате ръцете и ноктите си чисти и полирани не изисква всекидневна визита до студио за маникюр.  Има лесни и практични начини с които можете да поддържате ноктите си винаги свежи и красиви.

Грижи за ноктитеМърсотията
Може да я премахнете от ръцете и ноктите си само с хладка вода и сапун, ако под ноктите ви има мърсотия достатъчно е да ги измиете с четка за нокти.
Ако ръцете и ноктите ви са оцапани с масло достатъчно е да ги измиете с препарат, който съдържа агенти за разграждане на мастни разтвори.

Инфекции
Ако ноктите ви са ронливи, пожълтели и се делят от нокътното легло тогава става въпрос за гъбична инфекция. Необходимо е да се консултирате с лекар.

Основна грижа на ноктите
* Да се измиват ръцете с мек сапун, с помощта на четка за нокти
* Накиснете ръцете си в топла вода за няколко минути, за да омекнат ноктите
* Много леко избутване на кожичките отдолу на нокътя, само ако те са дълги и прикриват голяма част от нокътя.
* Режете ноктите на еднаква дължина
* Заоблете краищата на ноктите и ги изпилете добре
* Ако ръцете ви са сухи, мажете ги поне три пъти дневно с крем.
 
Spa Маникюр. Научи се да си направиш супер маникюр Можеш да си направиш хубав маникюр и сама, без да молиш отново и отново...
Как да се лакираме през зимата на 2008 Този сезон се налага алено червеното като цвят и е най – актуалният...
Перфектните чанти за абитуриентският ви бал Абитуриентските портмонета са важна част от тоалета на всяка дама. За...

Реклама