Как да предотвъртите цепенето на ноктите

Много жени имат този проблем с маникюра си. Ноктите растат и когато стигнат определена дължина започват да се цепят – разслояват. Какво причинява това?
Подобно на цвета на кожата ви, формата на тялото ви и типа коса, която имате и това е наследствено. Така че ако майка ви има „слаби” нокти, то и вие сте склонна на това.
Но не е нужно да страдате от това, има неща, които можете да направите, за да се избегне голяма част от разслояването на ноктите:

Защитете ноктите от водата
Дръжте ръцете си далеч от водата, тъй като тя ги изсушава и предизвиква цепенето им. Не забравяйте да носите ръкавици, когато миете съдовете.

Как да предотвъртите цепенето на ноктитеСлагайте крем за ръце често
Изберете такъв, който има богата формула на хидратация, за да са ноктите ви добре хидратирани и да не могат да се изсушат. Което да доведе до нежеланото делене. Мажете ръцете си с крем всеки път след като сте ги мокрили. Дерматолозите често препоръчваме кремове с ланолин.

Ограничете използването на лакочистител
Той съдържа алкохол и други химически вещества, които правят ноктите крехки. Използвайте го не повече от веднъж седмично.

Заздравител вместо лак за нокти
Лака има изсушаваш ефект, а заздравителя омасляващ. Ноктите ви пак ще изглеждат хубави и красиви, само че ще са и предпазени.

 
Вашият тип кожа – коя е? За да използвате подходящите козметични продукти е необходимо да...
Облеклото в офиса Тази статия е направена с цел да не седите с часове пред гардероба си и...
Седемте основни грешки при нанасянето на основата на грима 1. Избирането на грешния тон на основата Всички гримьори са на мнение:...

Реклама