Натурална грижа за краката

Това е част от човешкото тяло, която е общо взета позанемарена от жената. Затова и последствията идват – мазоли, напукани пети, инфекции от враснали нокти и т.н.
Всяка жена трябва да се грижи както за ръцете, така и за ходилата си, не само в името на красотата, а и на доброто здраве.

Ето и няколко полезни съвета:
* Масажът на краката всяка вечер с масло действа  релаксиращо, а и  поддържа кожата мека и еластична. През зимата можете да използвате топло масло от сусам или синап. През лятото заложете на кокосовото масло, защото предоставя охлаждащ ефект.

Натурална грижа за краката

* Ако обувките ви са тесни това ще предизвика образуването на мазоли, поради натиска. Също така ще намали кръвообръщението в областта на стъпалото. Краката ви ще отекат. Решението – намажете засегнатата област със сок от папая или млечен сок от зелени смокини.

* Когато ходите боси това предизвиква напукани пети, защото кожата се търка по неравностите и слънцето я изсушава допълнително. Най-доброто природно лечение за това е следното: смесете три лъжици мед с една чаена лъжичка сусамово масло, затоплете сместа малко и нанесете върху засегнатият участък .

* Билкова маска за масаж на краката -  измийте си краката с етерично масло от мента.  Ментата действа охлаждащо и стимулиращо на кожата.

* Използвайте топла вода и си потопете краката в продължение на 10 - 15 минути, за да омекотите кожата, което ще улесни всички билки и масла, които използвате да проникнат по – дълбоко и да подействат по – силно.

 
Очната линия Течната боя за очната линия, която се продава в патрони най – често...
Превенция на акне Възможно ли е да се предотврати появата на акне? В много случаи това е...
Знаете ли кой е вашият тип кожа? Първата стъпка към красивата кожа е да установите какъв тип е тя. ...

Реклама