Здрава кожа – как да я постигнете

Добра грижа за кожата  включва защита от слънцето и нежно почистване, за да я запазите здрава за години напред.
Нямате време за интензивна грижа за кожата? Поглезете се с основните неща. Добра грижа за кожата и здравословен начин на живот може да ви помогне при забавянето на процеса на стареене и да предотврати много проблеми с кожата. Започнете с тези пет  съвети.

Защитете се от слънцето
Най-важният начин да се погрижите за кожата си е да я предпазвате от слънцето. Редовното излагане на слънце без предпазни мерки води до преждевременни  бръчки, лунички, старчески петна, грапави участъци и суха кожа. Да не говорим за рак на кожата. За най-пълна защита от слънцето:

    * Избягвайте слънцето между 10 ч. и 14 ч. Това е времето, когато слънчевите лъчи са най-силни.
    * Носете защитно облекло. Покрийте тялото си с блузи или ризи с  дълъг ръкав и широки периферни шапки.
    * Използвайте слънцезащитни продукти, когато сте на слънце. С фактор поне 30 и на всеки два часа го подновявайте или на по – малко ако сте били във водата или сте се потили много.

Здрава кожа – как да я постигнете

Не пушете
Пушенето състарява кожата ви и предизвиква бръчки. Пушенето стеснява малките кръвоносни съдове в най-отдалечените слоеве на кожата, което намалява притока на кръв. Това изчерпва в кожата кислорода и хранителните вещества като витамин А, които са важни за здравето на кожата. Пушенето също вреди на колаген и еластина - влакна, които дават кожата нейната здравина и еластичност.

Третирайте кожата си нежно
Ежедневно почистване и бръснене може да окаже влияние върху кожата си, така че да го нежно:
    * Горещата вода и дългото стоене под душа или ваната, премахват мазнината от кожата. Ограничете стоенето под душа и използвайте топла - вместо гореща - вода.
    * Избягвайте силни сапуни. Силните сапуни могат да изсушат кожата.
    * Бръснете се внимателно. Използвайте крем за бръснене, лосион или гел преди бръснене. Както и чиста и остра самобръсначка.
    * След миене или къпане, с леко потупване попийте кожата, а не с грубо търкане.    

Здрава кожа – как да я постигнетеХранете се здравословно
Едно здравословно хранене повлиява на всичко – на теглото ви, на кожата ви, на здравето ви и на самочувствието ви. Така, че не го подценявайте. Яжте много плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и протеини. Проучвания показват, че диета богата на витамин С и ниско съдържание на мазнини и въглехидрати, може да се справи с така нахалното акне.

Контролирайте стреса
Стресирани или депресирани – това действа и върху кожата ви. Доказано е, че такива хора са предразположени към акне и комедони. За да се насърчи здравата кожа - и здравословното състояние на ума – предприемайте всякакви мерки за контрол на стреса.

 
Ринопластика Ринопластиката е процедура за коригиране на носа, чиято цел е да...
Френски маникюр  С неутралният френски маникюр ноктите винаги изглеждат чисти и...
Грим според метеорологичните условия Грим за слънце За слънцето трябват няколко правила: Слънчевите лъчи и...

Реклама