Здрава кожа – как да я постигнете

Добра грижа за кожата  включва защита от слънцето и нежно почистване, за да я запазите здрава за години напред.
Нямате време за интензивна грижа за кожата? Поглезете се с основните неща. Добра грижа за кожата и здравословен начин на живот може да ви помогне при забавянето на процеса на стареене и да предотврати много проблеми с кожата. Започнете с тези пет  съвети.

Защитете се от слънцето
Най-важният начин да се погрижите за кожата си е да я предпазвате от слънцето. Редовното излагане на слънце без предпазни мерки води до преждевременни  бръчки, лунички, старчески петна, грапави участъци и суха кожа. Да не говорим за рак на кожата. За най-пълна защита от слънцето:

    * Избягвайте слънцето между 10 ч. и 14 ч. Това е времето, когато слънчевите лъчи са най-силни.
    * Носете защитно облекло. Покрийте тялото си с блузи или ризи с  дълъг ръкав и широки периферни шапки.
    * Използвайте слънцезащитни продукти, когато сте на слънце. С фактор поне 30 и на всеки два часа го подновявайте или на по – малко ако сте били във водата или сте се потили много.

Здрава кожа – как да я постигнете

Не пушете
Пушенето състарява кожата ви и предизвиква бръчки. Пушенето стеснява малките кръвоносни съдове в най-отдалечените слоеве на кожата, което намалява притока на кръв. Това изчерпва в кожата кислорода и хранителните вещества като витамин А, които са важни за здравето на кожата. Пушенето също вреди на колаген и еластина - влакна, които дават кожата нейната здравина и еластичност.

Третирайте кожата си нежно
Ежедневно почистване и бръснене може да окаже влияние върху кожата си, така че да го нежно:
    * Горещата вода и дългото стоене под душа или ваната, премахват мазнината от кожата. Ограничете стоенето под душа и използвайте топла - вместо гореща - вода.
    * Избягвайте силни сапуни. Силните сапуни могат да изсушат кожата.
    * Бръснете се внимателно. Използвайте крем за бръснене, лосион или гел преди бръснене. Както и чиста и остра самобръсначка.
    * След миене или къпане, с леко потупване попийте кожата, а не с грубо търкане.    

Здрава кожа – как да я постигнетеХранете се здравословно
Едно здравословно хранене повлиява на всичко – на теглото ви, на кожата ви, на здравето ви и на самочувствието ви. Така, че не го подценявайте. Яжте много плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и протеини. Проучвания показват, че диета богата на витамин С и ниско съдържание на мазнини и въглехидрати, може да се справи с така нахалното акне.

Контролирайте стреса
Стресирани или депресирани – това действа и върху кожата ви. Доказано е, че такива хора са предразположени към акне и комедони. За да се насърчи здравата кожа - и здравословното състояние на ума – предприемайте всякакви мерки за контрол на стреса.

 
Как да използваме изкуствените мигли Харесват ти очите на Талия или на Бритни Спиърс нали?! Изкуствените...
Съвети за красив външен вид на моделите Винаги ли сте мечтали да имате перфектна фигура, като на модел? ...
Навиците, които предизвикват акне Защо акнето не си е отишло с гимназиалните ви години? Защото то не е...

Реклама