Тънкости при лакирането на ноктите

Лакът може и да е последната стъпка от "гримирането", но далеч не  е най-маловажната. Прозрачен, яркочервен, розов, блестящ...на кой да се спрем?

Основно правило
Да съчетаем лака за нокти с облеклото си. Той е част от стила и изразява характера и настроението ни. Подобно на останалите аксесоари и лакът за нокти може както да допълни, така и да развали външния вид. Следователно, за да избегнем неприятните грешки, е необходимо да го съчетаем с дрехите, които носим.

Добре е да знаем:

  • Лакът за нокти трябва да бъде идентичен с поне един цвят от облеклото ни.
  • Прозрачните, бледорозовите, кремавите или бежови нюанси придават елегантност и дискретно очарование. Без значение от стила ни, тези оттенъци винаги са уместни и прилягат перфектно. Допълнителното им предимство е, че лесно се нанасят и издържат малко по-дълго от ярките нюанси.
  • Яркочервените тонове са въплъщение на женствеността. Изключително шик за вечерни събития, много добре се комбинират с червило със същия цвят.
  • Специалистите съветват да купуваме от една и съща марка лака си за нокти и червилото, за да съвпаднат нюансите им. По-добър резултат се получава с полагането на два слоя. Трябва да избягваме да се лакираме в ярки тонове, ако бързаме.
  • Лилавите, виолетовите и кафеникавите тонове правят ръцете ни да изглеждат по-красиви, а пръстите - по-фини. Но също изискват да бъдат съчетани, ако не с дрехите, то поне с грима. Не е подходящо да се използват, ако се обличаме предимно в черно. Пасват си добре с бялото или сивото.
  • Черният лак за нокти е изключително модерен в момента и изисква къс маникюр, оформен в каре.Подчертава стила на тъмните дрехи с изчистени кройк. Не бива да го съчетаваме с кафяв грим и облекло.
  • Блестящият лак освежава и придава стил. Подходящ е за вечерно парти, но е добре да го избягваме през деня.

Хитрини относно текстурата
Да изберем подходящия цвят не е единствената трудност. Ние трябва да обърнем внимание и дали лакът за нокти е перлен, полиран или матов. Просто защото ефектът, който се създава е различен.
  • За ежедневието и за работната обстановка чудесно пасва матовата текстура. Тя създава дискретна елегантност и чудесно подхожда на премерения грим, изискван в офис обстановката.
  • На гребена на тенденциите: (създава усещане, че ноктите са полирани) придава невероятна изтънченост на жената, която го носи. Без значение от цвета, той внушава усещане за рафинираност и разкрасява ръцете.
  • Перлените отблясъци, за съжаление вече са демоде. Нека ги запазин за някой от следващите сезони. / Белла Донна
 
Топ 10 на антицелулитните продукти Колкото и да звучи невероятно, бобовите култури са безценен помощник в...
Спа глезотийки Спа съвети и екстри, които спокойно можете да ги направите в къщи и да...
Лавандуловото масло – терапия за косата Lavandula officinalis Chaix или Lavandula vera DC се извлича от развитите цветове,...

Реклама