Очен грим

Ако се чудите как да си гримирате очите и какво да изберете просто следвайте нашият гид и ще се улесните.
Просто следвайте стъпките по – долу, които включват очна линия, сенки и спирала, и ще станете експерт във всяка една от тях.

Очна линия
Ключът към използването на очна линия е да се избере коя е най – комфортна за вас, като употреба. Има течна и под формата на молив. Ако желаете да си направите опушен грим е подходящ моливът.
Ако пък искате течният вариант е хубаво да започнете от вътрешната страна на горният клепач като следвате неговата извивка и завършите в неговият край.

За котешки очи е добре да издърпате завършекът по нагоре. Ако желаете и на долният клепач очна линия трябва д следвате същата техника както и на горният.
Един съвет: не слагайте на долният клепач наполовина т.е. да започвате от средата, защото така очите ви ще изглеждат малки.

Очен грим

Сенки
Много е важно да изберете цветове, които ви отиват, а също така и се допълват.
Среден цвят от гамата, която сте избрали се използва за долния клепач, а с по-светъл за горният клепач.
За да избегнете наслояване е хубаво да използвате специална за целта четка, която нанася равномерно сенките, независимо дали са прахообразни, кремообразни или течни. И никога не прекалявайте с количеството.
Един съвет: Никога не трябва сенките да съвпадат с цвета на очите ви. Това прави очите да изчезват, вместо да изпъкват.

Спирала
Спиралата е една от най – често използваните гримове за очи. Но ако не се използва правилно, тя ще е камъчето, което ще преобърне колата.
Преди да нанесете спиралата, трябва леко да допрете четката до салфетка, така се отнема излишното количество, което би се наслоило на миглите ви.
Нанася се от основата към върха на миглите. Спирала за очи трябва да се прилага както на горните, така и долните мигли.

Един от най – желаните мигли сред жените  са дебелите, плътни мигли. Това съвсем не значи да наслоявате огромни количества спирала. Всичко, което трябва да направите е да минете няколко пъти с четката от основата към върха.
 
Няколко стъпки срещу стареенето Носете слънцезащитни неща Това са кремове с високи фактори, шапки,...
Как да изглеждам знойна и сексапилна през вечерта? Знойният вид тлее, той е запомнящ и ви кара да се чувствате наистина...
Витамини за чиста и мека кожа Витамини от групата В Те участват в образуването на кератина и...

Реклама