Добре поддържани нокти – ефектен маникюр

Красивият маникюр е отличителният белег на поддържаната жена. Не случайно мъжете се заглеждат именно върху ръцете на бъдещите си избранички и в зависимост от това как ги намират, те си правят съответните изводи с каква жена си имат работа.

Здравината на ноктите, както и на косата, е въпрос на гени. Но живеем във време когато това не е определящото предимство в живота. С малко повече грижа и старание можем да изглеждаме добре и дори да бъдем неотразими в най-важните дни от живота си.

Обикновено това е абитуриентският бал, като първо светско събитие за повечето млади момичета е голямо изпитание. Другото, което пък повечето свободомислещи жени, често с лекота прескачат, е сватбата. Затова пък като компенсация в днешно време ни очакват много и разнообразни светски прояви: коктейли, приеми, делови вечери и какво ли не, на които безспорно трябва да изглеждаме добре.

За да имаме перфектен маникюр на тези многобройни събития е добре да се вслушаме в съветите на специалистите:

Да поддържаме сравнително къс маникюр, поне за един месец, за да не се изтощават ноктите и да не се начупят точно когато сме решили, че искаме да сме блестящо елегантни с дълъг, безупречен маникюр.

Добре поддържани нокти – ефектен маникюр

Подкъсяването на ноктите може да става с хубава ножичка. Продават и комплекти за домашен педикюр и маникюр, които са много удобни за вечно бързащите жени.

В този комплект има неметални пилички за нокти. Препоръчва се ноктите да се пилят само в едната посока. Предлагат се и електрически комплекти за маникюр с различни накрайници, които могат да пилят по грубо, по фино и дори нежно да полират нокътя.

За здрави и нечупливи нокти се препоръчва веднъж седмично да правим масаж с течен витамин A или с леко затоплен зехтин.

Ако тоалетът или събитието не го изисква, а знаете, че имате крехки нокти, по-добре не използвайте ярки лакове за нокти в ежедневието. Те изтощават повече от другите и правят ноктите по-чупливи. Същото важи и за ноктопластиката. Безспорно е удобно да спасим положението за една специална вечер, но ако специалните вечери са доста начесто това ще изтощи ноктите.

Ако сте тази, която чисти у дома, помнете, че домакинските ръкавици са задължителни, защото почистващите препарати развалят не само маникюра, но и най-горния слой на ноктите.

Но ако поддържате ноктите си здрави, то безспорно с малко усилия биха могли да бъдат и перфектни.

Добре оформени и полирани в нежно розово или бяло биха стояли чудесно на всеки летен тоалет. Все пак лято е – можем да си позволим акцентът да е другаде: в ярките бижута, или фрапантните сандали с цветни камъни. Нека маникюрът остане незабележим за света и да бъде акцент само за специалните ценители. Без съмнение ще ги срещнете на някой градински коктейл именно когато ви подават чаша бяло вино. / az-jenata.com

 
СПА тайни Благодарение на нашето забързано ежедневие, ние по принцип едва ли...
Пърхотът и как да се отървем от него Пърхотът не е опасен за здравето ви, но е доста неприятен за вас и за...
Дълготраен грим 1. Червилото Нанесете молива върху целите устни. Върху него сложете...

Реклама