Ринопластика

Ринопластиката е втората най – ползвана процедура в пластичната хирургия през 2004 г. (оповестено то Американското общество на пластичните хирурзи). Тя се ползва от царството на богатите и известните до обикновените хора като теб и мен.
Сега, когато тази процедура е по-достъпна от всякога, е съвсем естествено, че има много информация за нея - някоя вярна, някоя съмнителна, някоя невярна. В тази статия ще се опитаме да извадим някои от най-популярните заблуди околните ринопластика.

Всеки пластичен хирург може да прави ринопластика
Технически, да. Всички пластични хирурзи имат ринопластика в техния списък от процедури. Все пак, това не означава, че всеки може да постигне добри резултати в ринопластиката. Тази процедура е предизвикателство както от медицинска, така и от художествена гледна точка. А пластичният хирург трябва да има пълното разбиране на анатомията на носа и работата на дихателната система, така че да прекрои носа не само естетично, но и напълно функционално.

Ринопластиката е мотивирана процедура от суетата
Въпреки широко разпространеното убеждение, че хората се подлагат на тази процедура само поради козметични причини, тя е и за коригиране на проблеми с дишането (напр. преграда отклонение) в допълнение към подобряване на външния вид на носа. В същото време, е установено, че при пациенти, които не са доволни от външния си вид на носа, с ринопластика могат да доведат себе си до физическа и емоционална трансформация, която ще повиши самочувствието им и в крайна сметка качеството им на живот. От тази гледна точка, влиянието на ринопластика е сравнимо с терапевтично лечение от егоистично удовлетворение на суетата на пациента.

Ринопластиката е болезнена
За разлика от други пластични процедури като имплантанти в гърдите или липосукция на корема, ринопластика обикновено не е болезнена. Повечето лекари я извършват под обща анестезия, така че няма да усетите нищо. След операцията, ще имате чисто нов нос в целият му блясък  от 7 до 10 дни, през които най-вероятно ще се чувстват преуморени, като че ли имате настинка.
Районът около носа и очите, ще е подут и посинен, обаче общият дискомфорт, който ще имате след операцията е минимален.

РинопластикаВсички ще забележат, че имате „нов” нос
Ако носът ви изисква съществена промяна - като отстраняване на голям хрущял и чупене на масивна кост - хората около теб наистина ще забележат разликата.
Все пак, ако вие се нуждаете само от леко усъвършенстване на моста или на върха, шансовете за очаквани промени във външния вид ще бъдат по-малко драматични, отколкото очаквате.
В крайна сметка, никой не е запознат отблизо с лицевите ви характеристики, така че малка промяна в тях не може да бъде много видима за външния свят.

Ринопластиката ще ви даде носът на вашите мечти
Въпреки, че с ринопластика можете драстично да подобрите външния вид на носа си, има някои ограничения за това, пластичният хирург ще го направи въз основа на вашата костната структура и кожа. Няма как да сте по рождение с масивен нос, а да очаквате след процедурата малко чипо носленце.
Затова трябва преди процедурата лекарят да изясни оптималните резултати, които би постигнал с пластиката на носа на пациента. За да няма разочаровани след това.

 
Красиви и на средна възраст II част * Сок от моркови: Можете да приложите сок от моркови върху вашата кожа....
Как да отслабнем в лицето При някои жени и най-малкото качване на килограмите веднага се ...
Сенки за сини очи Всеки цвят на очите има своя собствена уникална палитра.  Владеенето...

Реклама