Ринопластика

Ринопластиката или пластичната хирургия за носа, е процедура за ре дизайн носа и е една от най-често срещаните практики на всички видове пластична хирургия.
Ринопластиката може да намали или увеличи размера на носа, да промени формата на върха или на моста му, разстоянието между ноздрите, или да промени ъгъла между носа и горната устна. Вашият вроден дефект или белег сега може да изчезне с ринопластиката.

Ето ви малко полезна информация за ринопластиката:

Най-добрите кандидати за ринопластика са хора, които търсят усъвършенстване и подобряване на външния си вид. Тези, които са физически здрави, психически непоколебими и реалистични в очакванията си са добри кандидати.

Възраста също е фактор за избор на пациент.  Обикновено лекарите предпочитат около 15 години за момичетата и около 18 години за момчетата – това е долната граница.
Кандидатите, които имат вродени дефекти са също така подходящи кандидати.

РинопластикаРинопластиката се извършва от квалифициран пластичен хирург, въпреки че усложненията са редки и обикновено незначителни, но  винаги съществува възможност от усложнения, включително инфекции, кървене от носа или реакция от анестезията.

В повечето от случаите, втора процедура може да се изисква до получаване на желаната форма на носа.

Не се колебайте да задавате на вашия лекар всички въпроси, които искате, особено тези, свързани с вашите очаквания и опасения за резултатите.

  Макар и сложна операция хирургията на носа ще отнеме повече време, обикновено продължителността на операцията е не повече от два или три часа. По време на операцията кожата на носа е отделена, за да може хирургът да оправи хрущяла или костта, в зависимост от проблема. 

Ринопластика Съвети след Ринопластика:
След операцията лицето ви ще подпухне (първият ден), носа може да ви боли и може да имате главоболие. Можете да контролирате всеки дискомфорт с обезболяващи лекарства, предписани от вашия хирург. Хубаво е първият ден да останете в леглото.

След два три дни можете да се върнете на работното си място и към задълженията си. Обикновено синините и оттока изчезват напълно след десетина дни.

Много е важно преди операцията пациентът да има ясна и реалистична представа за това какво очаква от промяната и дали има реалистични представи са своя нос след нея.  Трябва да е наясно с рисковете на процедурата също.

 
Пилинг на кожата – какво е всъщност? Премахването на най – горния слой на дермата стимулира ...
Знаете ли кой е вашият тип кожа? Първата стъпка към красивата кожа е да установите какъв тип е тя. ...
Красива и различна коса всеки ден Днес с кафява, утре с червена коса - днес сини, утре сребристи кичури:...

Реклама