Няма съмнение, че най-популярната употребата на къната е за боядисване на косата.

Mehandi е индийската дума за къна, която е термин при използването на къна върху тялото. Това е изкуство, временни татуировки с къна по тялото на жената, главно по ръцете и краката.
Тази къна се използва и за съживяване цвета на косата. Традиционно тя е била използвана поради целебните си качества. Къната е направена от билки. В къната има растения като чай, евкалиптово масло, чай, кафе билки. Изсушават се листат и след това се стриват на прах. И от тази прах се прави смес. Египетската царица Клеопатра си е боядисвала косата с къна. Днес много популярни холивудски звезди като Мадона и Деми Мур ползват Хена също.

Традиционно в Индия Mehndi се прилага по ръцете и краката на жената. Но се случва да се прилага и на мъжът – като по време на неговата сватба. Защото къната символизира плодородието. Тя също е символ на любовта между мъжът и жената.
Mehndi е сложен модел при булката, обикновено името на младоженеца преплетен в нея. И се очаква младоженеца да открие името си в модела. Казват, че ако не успее, то булката ще контролира брака.
Използването му стана популярно в Индия, защото Mehndi има охлаждащ ефектът в горещите индийски дни.

Няма съмнение, че най-популярната употребата на къната е за боядисване на косата.

Днес къната се използва за татуировки по различни части на тялото, независимо дали е на ръката, на китката или около пъпа. Къната се използва за боди арт, много добре. В тази форма Mehndi стана популярна на запад.
Няма съмнение, че най-популярната употребата на къната е за боядисване на косата. Тъй като е натурална и придава на косата лъскав вид. Къната трябва да се смесва в правилната пропорция с правилните съставки, за да получите желания цвят и ефект. Има различни начини, дизайн и модели, които могат да бъдат използвани за изготвяне на къна.

 
Причините за пигментирането на кожата на лицето Тъмни петна по кожата, известни още като хиперпигментация са често...
Домашни рецепти за разкрасяване – част 3 Тонизираща маска с портокалов сок Смесете две супени лъжици акациев...
Бръчките Кожата се състои от 3 слоя - епидермис, дерма и подкожна тъкан. ...

Реклама