Облеклото
Опаковката има значение. Независимо дали отивате на рок концерт или на опера Вие трябва да сте облечена подходящо. Едно от удоволствията на театралните представления, например, е обстановката. Тежката атмосфера предполага официално облекло. Не би било добре да се появите в театъра по джинси. Така ще изложите не само себе си, но и своята компания. Съответно, ако отидете на парти с делови костюм, ще привлечете вниманието на околните и ще предизвикате негативни коментари. Затова, внимавайте какво обличате, скъпи дами.

Местата
Ако сте решила да посетите театрално представление, например, и нямате запазени места, отидете достатъчно рано, за да се настаните. Ако пък имате такива, добре е да отидете 15-20 минути преди началото на спектакъла. Изключително неприятно е, докато се наслаждавате на представлението, някой закъснял зрител да влезе и да Ви притеснява, търсейки мястото си или вдигайки шум. Направете така, че Вие да не влизате в тази роля. Трябва да се има предвид и това, че някои театри нареждат на разпоредителите да не допускат посетители след началото на спектаклите.

Всеки да разполага с пространство
Не бутайте своите съседи по място. Облегалките за ръце са по една за всеки, не по две. Съобразете се с това и не присвоявайте чуждата. Разположете се удобно, но нека Вашият комфорт не нарушава този на другите. Опънатите напред крака, които влизат под седалката на човека пред Вас, са просто недопустими. Ако сте по-пълна, осигурете си място до пътеката, за да се чувствате добре и за да не тревожите останалите.

Не пречете на движението
Ако някой от Вашия ред иска да мине, трябва да станете, за да има място да направи това. Когато се изправите, приберете седалката назад. Така няма да Ви настъпват, а и ще има пространство въпросният човек да мине. Ако сте близо до пътеката, по-лесно ще бъде за Вас и преминаващия да излезете от реда и, когато другият направи същото, ще можете да се върнете спокойно на мястото си.

Когато се наложи да излезете
Ако се случи така, че трябва да излезете, направете го без да пречите на другите. Задължително се извинете на първия до Вас и се измъкнете възможно най-тихо. Не се подпирайте на раменете на хората, не ги настъпвайте или бутайте. Имайте предвид, че излизането по време на представление трябва да бъде обвързано с нещо наистина спешно. Ако знаете, че често изпитвате нужда да използвате тоалетната, не бъдете като малко дете и идете преди началото на спектакъла.

Тишина, моля!
Когато сте на представление, единствените звуци, които е редно да се чуват, трябва да идват от сцената. Не разговаряйте с приятелите си, докато актьорите или певците играят.

Мобилните телефони
Желателно е мобилният Ви телефон да е изключен или поне на режим вибрация. Ако получите важно обаждане, извинете се и бързо излезте навън, за да проведете разговора. Не го правете в залата при никакви условия! Крайно невъзпитано и дразнещо за другите е това.

Съобразителност и пак съобразителност
Не притеснявайте хората около Вас. Капела с огромна периферия не се носи на място, където би опирала в лицата на другите. Шумното изсекване на носа, кашлицата, шаването, правенето на балончета с дъвка (Вие изобщо не бива да дъвчете дъвка, когато сте сред хора) и подобни са забранени. / papionka.com

 
Домашни рецепти за разкрасяване част 1 Маска със жълтък Разбийте един жълтък с равна част студено, неварено...
Косата – как да се грижим за нея Красотата е нещо, за което трябва да се грижите доста. Въпреки, че...
Цветни контактни лещи Цветните контактни лещи са четири вида: за забележим цвят за...

Реклама