Предпазете косата от избледняване на цвета
Слънцето, морето и хлорът са "враг" на цвета. За да предпазите косата, разнесете с пръти или с гребен малко количество крем за защита от вредни въздействия, преди да я изложите на слънце.

Хитрини за здрава коса
Винаги предпазвайте косата си от слънцето. Преди да плувате в солена или хлорна вода, намокрете косата с чешмяна вода. Колкото по-мокра е косата преди плуване, толкова по-малко сол или хлор ще поеме.

Накарайте слънцето да работи за Вас.
Лятата е идеален сезон за маските за коса. Топлината помага на маската да проникне дълбоко в косъмаи да го направи копринено мек и блестящ.

Изплакнете косата
През лятото използвайте по-силен шампоан веднъж седмично. Така ще освободите косата от токсините на солта, хлора и стилизиращите продукти. По този начин се предотвратява позеленяването на русата коса. Някои козметични марки произвеждат продукти за специална грижа за косата през летния сезон.

Подстригвайте редовно
Лятната влага може да направи косата много обемна, затова подрязвайте краищата на всеки 6-8 седмици, за да премахнете цъфналите връхчета. Използвайте също специални продукти за цъфтящи връхчета.

Бъдете внимателни с аксесоарите.
Винаги използвайте аксусоари за коса, които няма да начупят косъма или да причинят цъфтене на връхчетатал Избягвайте щипки от метал и избирайте диадеми с меки краища. / friziori.com

 
Опасни съставки в козметичните продукти Кожата е най-големият орган на тялото, затова й трябват доста грижи....
Натурална грижа за краката Това е част от човешкото тяло, която е общо взета позанемарена от...
Очен грим Ако се чудите как да си гримирате очите и какво да изберете просто...

Реклама