В обществените представи битуват най-различни заблуди за целулита и неговата поява. Предлагаме ви няколко факти за това явление, определено от съвременните естети за "проблем".

Нашите баби и прабаби не са страдали от целулит
Наивно е да се мисли, че портокаловата кожа е проблем на съвренните жени. Целулитът винаги е съществувал. Друг е въпросът, че нашите баби и прабаби не са се тормозили толкова от неприятния вид на кожата си.

Целулитът е наследствено заболяване
Действително наследствеността е водещ фактор при целулита. Появата на портокаловата кожа може да бъде провокирана още от ендокринни разтройства, съдови заболявания, неправилно хранене, застоял начин на живот, стрес или неконтролиран прием на хормонални препарати. Независимо че може да получите целулит по наследство, не му създавайте благоприятна среда за развитие. Не носете прекалено тесни дрехи или обувки, защото те затрудняват кръвообръщението и разтварянето на мазнините.

Портокаловата кожа се появява само при пълните жени
За съжаление цилулитът може да се появи и при слаби тийнейджърки. От портокаловата кожа на генно ниво са застраховани само азиатките и чернокожите жени.

Щом отслабнем, целулитът ще изчезне
И да, и не! Естествено, правилното хранене ще изтрие неравностите по кожата, но антицелулитната диета невинаги е диетична със здравословната.

Домашните средства са безпомощни
Това не е истина. С целулита можем да се справим със собствени сили. Всеки масаж или разтриване укрепва мускулатурата и гони мастните натрупвания. Използвайте антицелулитен крем, сол от Мъртво море, кофеин или витамин А. Морския зърнастец укрепва структурата на кожата.

В салоните само хвърляме пари на вятъра
Истината е, че специалистите могат да направят чудеса с кожата, повредена от целулит. Процедурите са много и посещението на козметичен салон е най-приемлиевият вариант за заетата делова жена. / health.bg

 
Перманентен грим Много хора си правят татуировки. Татуировките на пример се...
Какво предпочитате – злато или сребро? Вероника Дамянова В годината на китайския бик, когато на модния подиум...
Митове за ринопластиката Ринопластиката е втората най – ползвана процедура в пластичната...

Реклама