Колата маска е може би най-разпространения, достъпен и познат метод за обезкосмяване, поне по нашите географски ширини. Този вид епилация, макар и може би старомоден, се предава от майка на дъщеря, от баба на внучка, от поколение на поколение. Аз самата познавам не един или двама мъже, които използват колата маска при всяка пред-морска епилация. Противно на очакванията, всички поддържат няколко дневни и леко наболи бради Да. Метросексуалните мъже вече не са мода или течение, а най-нормално явление в ежедневието ни.

Как се прави кола маска в къщи?
Домашната кола маска представлява топла, мека и лепкава смес от лимонена киселина (по-позната като “лимонтузу”), захар и вода в съотношение 1:10:10.

Слага се на бавен огън, до извирането на водата и до получаването на меден цвят. Бърка се до постигането на необходимата консистенция и след подходящо темпериране е готова за ползване. Прави се топка-кюфте което се разстила върху кожата на слой, не по-дебел от 1 см. и след добро прилепване върху третираното място се издърпва рязко. Да. Знам. Боли. Но трай бабо за хубост. Операцията се повтаря до постигането на желания резултат. Тази рецепта не е единствената като съществуват и много други, с други съставки и в други пропорции за колата маска, но тази е най-разпространената и достъпна в домашни условия, дори подходяща и за екстремни ситуации.

Съществуват много За и Против колата маска. Особенно днес, когато поколенията се сменят все по-често, когато навлизат все по-модерни, безболезнени и претендиращи за трайност методи. Безспорните предимства на топлата кола маска като средство за епилация са най-вече сравнително дълготраен и доказан ефект, топлината която катализира процеса вследствие разширяването на порите, прогресивното изтъняване и изчезване на косъмчетата по третираните места. Разбира се, има и противниците на този вид епилация, като най-често те споменават болезнената процедура, време отнемащата подготовка, нуждата от изчакване за пълна и цялостна процедура, както и проблемите при раздразнена кожа, разширените вени и алергиите.
Дали ще изберете колата маска за Вашата кожа или не, зависи единствено и само от Вас. Но търсения баланс между ефективна, безболезнена и бърза епилация винаги ще бъде на дневен ред пред всяка жена и момиче. А защо не и пред всеки мъж и момче? / epilacia.com

 
Грижа за тялото Има много причини да се грижите и да цените тялото си. Една от най –...
Дамската чанта издава характерът Начинът на носене и видът дамска чанта казват какви всъщност сте. Ако...
10 любими аромата на звездите Тръпчив, ярък, сладникав и задушлив - Bvlgari Black е любимият аромат на...

Реклама