В последните години лазерната епилация започва да набира все по-голяма популярност и привърженици. И това не е случайно! Високите технологии вече ни позволяват да загърбим отдавна остарелите и неприятни на всички ни, болезнени и за кратко ефективни процедури за обезкосмяване.
При бръснене ефектът е в рамките на 1-2 дни, а при кола маска 2-3 седмици, след което отново следва болезнената процедура по отстраняване на космите, а да не забравяме и периода на дискомфорт, който е необходим, за да пораснат до необходимата дължина.

Предимства на лазерната епилация
-Може да бъде правена по всяко време на годината;
-Подходяща за прилагане върху пациенти с кожа от I-IV фототип (V- мулати, VI- чернокожи);
-Наблюдавания ефект е с най-дълъг срок в сравнение с всички познати ни методи;
-Не води до раздразнения на кожата.

Брой процедури

За да се приложи успешна епилация трябва да бъдат направени 6 процедури през интервал определен индивидуално за всеки пациент (препоръчително е в рамките на минимум 4 седмици). В редки случаи за достигане на оптимален ефект е необходимо провеждане на допълнителни процедури.

Очаквани резултати
Добрите резултати от лазерната епилация освен използването на безупречно поддържана и качествена медицинска апаратура, и квалифицирани и обучени за работа с нея лекари зависят и от фактори, като: възраст, цвят и плътност на косъма, цвят на кожата, хормонален баланс, прием на медикаменти (употреба на стероиди и хормонални лекарства) и др.
Тези фактори оказват определящо влияние върху броят на процедурите, обикновено 6 процедури през интервал 4-6 седмици. Това се прави и с цел да бъдат обхванати всички косми, които са във фаза на активен растеж. Във времето между процедурите, ако се появят косъмчета, които са ви неприятни, можете да ги отстраните с крем депилатоар или самобръсначка, тъй като отскубването им заедно с фоликула би попречило на следващата процедура.
Клиничните тестове на Arion доказват средностатистически, че 6 месеца след края на четвъртата процедура космите са намалели с 80%, а 12 месеца след края на четвъртата те са се увеличили с 1%, до 79%. След 6 препоръчителни от нас процедури този процент може да надхвърли 95%.

Защо трябва да не се излагате на слънце или солариум, ако искате да получите завидни резултати от лазерната епилация?
Добре е да избягвате директната слънчева светлина и солариум, тъй като по-тъмната кожа съдържа повече пигмент в себе си и той поглъща енергията на лъчите изстрелвани от лазера. Оставащата част от енергията, която преминава през косъма е недостатъчна за разрушаването на фоликула.

Странични дълготрайни ефекти
Такива не са регистрирани. Знак за ефективността е лекото зачервяване на третираната зона, което най- често изчезва от няколко минути до 1-2 часа след епилацията.

Подготовка
Преди епилация

1-2 дни преди епилацията е необходимо зоната, която ще бъде третирана, да се депилира (чрез бръснене или крем депилатоар). Ако е правена кола маска е необходимо да се изчакат 3 седмици преди да се подложите на лазерна епилация.

По време на процедурата
Усещането за дискомфорт по време на процедура (ако има такова) при нас е намалено до минимум, поради специфичната форма на импулса на Арион II. Всеки импулс се състои от 5 по-малки, което е уникално за Arion. В допълнение за комфорта по време на епилацията се използва апарат със студен въздух, който предпазва кожата от ненужно загряване и същевременно отнема усещането за болка. Благодарение на изброените качества не се налага използването на анестетици повреме на епилацията.

След епилация
Препоръчваме използването на слънце защитен крем върху вече третираните места В продължение на поне 1 седмица.
След първите 3-4 дни не се изненадвайте ако космите ви сами започват да падат. / versusbg.com

 
Ботоксът Модифицираният с аминокиселина невротоксин вече може да лекува астма...
Няколко стъпки срещу стареенето Носете слънцезащитни неща Това са кремове с високи фактори, шапки,...
Неустоима в розово Една неустоима смесица от цветове и аромати на розовото. Живота е...

Реклама