ЗА СЛЪНЦЕЗАЩИТНИТЕ КРЕМОВЕ

Кожата може да се защитава сама от слънцето само за известен период от време. Този период може да бъде увеличен с подходящи слънце защитни продукти. Важно е да изберете подходящия продукт в зависимост от типа на вашата кожа и времето, което ще прекарате на слънце. Продуктите с по-висок фактор защитават кожата по-дълго време от тези с по-нисък фактор.
Това, че на опаковката пише определен съпротивителен фактор, дори и най-силния, не е гаранция за добра защита, защото той показва само защитата срещу опасните лъчи тип В, обясняват лекарите. Затова Европейската козметична и парфюмерийна асоциация е одобрила и препоръчала на членовете си да прилагат специален стандарт за качество на слънце защитните продукти.

Освен защитата от UV-B лъчите той предлага и също толкова силна защита от UV-A. До две-три години се очаква всички продукти, които са изработени съобразно този критерий, да имат специален отличителен знак.
Избирайте кремовете срещу слънце не само по външния вид на опаковката и цената, но и четете внимателно това, което пише на етикетите. Добрият крем срещу слънце има еднаква защита както срещу UV-B, така и срещу UV-A лъчите. Не е задължително кремът да е лепкав и мазен, за да осигурява добра защита. Точно обратното, качествените слънце защитни лосиони са приятни за кожата, нанасят се лесно и попиват бързо. Те обаче трябва да се нанасят 20-ина минути преди излагане на слънце и да се подновяват периодично. Важно е човек да определи и съпротивителния фактор на крема срещу слънце, който най-добре подхожда на типа на неговата кожа. Колкото по-светла е кожата, толкова по-висок трябва да бъде и съпротивителният фактор на лосиона срещу слънце. Колкото и силен да е кремът обаче, той няма да ви защити, ако останете цял ден на плажа. Избягвайте слънчевите бани в най-горещите часове на деня и не забравяйте шапката.
Задължително подберете по-висока защита за кожата на лицето и не забравяйте да нанесете крем и върху устните и ушите. Нанасяйте отново слънце защитния си продукт след излизане от басейна или сушене с кърпа.
Не използвайте грим, парфюм или дезодорант по време на слънчеви бани - това може да причини кожни раздразнения и алергии. / jenabg.com

 
Лечение на комедони Описание и образуване  Комедоните или т. нар. черни точки по кожата...
Маски за тяло Масло за тяло Една цяла прясна царевица се поставя в стъклен съд (с...
Избери си шампоан 1.  Искаш хидратация, защото имаш суха и изтощена коса, тогава си...

Реклама