Зонотерапия

Източноазиатски похват на масаж, прилаган от народни лечители през вековете, придобиващ все повече популярност в днешното динамично и натоварено ежедневие.
Научно доказан метод на масаж за взаимната рефлеторна зависимост между отделните органи, акупункурните меридиани и рефлексогенните зони на стъпалата.
На рисунката може да видите приблизително къде са разположени проекциите на органите върху стъпалата.
Повечето хора смятат че, масажът на стъпалата е поредната глезотия в днешно време. Може и така да се интерпретира, но ако се загледате по стъпалата си, ще установите различия - именно по тези различия по кожата на стъпалата може да установите сами кой орган има нужда внимание, следвайки картинката. Разбира се, за да сте сигурни консултирайте се със специалист-лекар.

ЗонотерапияПовечето хора смятат че, масажът на стъпалата е поредната глезотия в днешно време. Може и така да се интерпретира, но ако се загледате по стъпалата си, ще установите различия - именно по тези различия по кожата на стъпалата може да установите сами кой орган има нужда внимание, следвайки картинката. Разбира се, за да сте сигурни консултирайте се със специалист-лекар. Носейки неудобни обувки, притискащи зоните на гръбначния стълб, неволно си причиняваме напрежение, което с течение на времето може да предизвика още по-големи поразии върху опорно-двигателната система.

Много важно е и да поддържаме добрата хигиена на стъпалата си.
Един терапевтичен курс трае близо 10-15 процедури всеки ден или през ден, разбира се не е фатално и ако разстоянието е по голямо между процедурите - всичко е строго индивидуално: ако един човек може да получи облекчение на 3-та или 4-та, то при друг може да се наложи да се направят 5-6 процедури, за да се стигне до облекчение. / magical-hands.net

 
Грижи за дългата коса Те винаги са на мода. С малко търпение и с повече грижи не само ще...
Френски маникюр Модните експерти имат различни виждания за френски маникюр. Някои...
Опушен грим Как да го постигнем? Първо нанесете на целия подвижен клепач средно...

Реклама