Зонотерапия

Източноазиатски похват на масаж, прилаган от народни лечители през вековете, придобиващ все повече популярност в днешното динамично и натоварено ежедневие.
Научно доказан метод на масаж за взаимната рефлеторна зависимост между отделните органи, акупункурните меридиани и рефлексогенните зони на стъпалата.
На рисунката може да видите приблизително къде са разположени проекциите на органите върху стъпалата.
Повечето хора смятат че, масажът на стъпалата е поредната глезотия в днешно време. Може и така да се интерпретира, но ако се загледате по стъпалата си, ще установите различия - именно по тези различия по кожата на стъпалата може да установите сами кой орган има нужда внимание, следвайки картинката. Разбира се, за да сте сигурни консултирайте се със специалист-лекар.

ЗонотерапияПовечето хора смятат че, масажът на стъпалата е поредната глезотия в днешно време. Може и така да се интерпретира, но ако се загледате по стъпалата си, ще установите различия - именно по тези различия по кожата на стъпалата може да установите сами кой орган има нужда внимание, следвайки картинката. Разбира се, за да сте сигурни консултирайте се със специалист-лекар. Носейки неудобни обувки, притискащи зоните на гръбначния стълб, неволно си причиняваме напрежение, което с течение на времето може да предизвика още по-големи поразии върху опорно-двигателната система.

Много важно е и да поддържаме добрата хигиена на стъпалата си.
Един терапевтичен курс трае близо 10-15 процедури всеки ден или през ден, разбира се не е фатално и ако разстоянието е по голямо между процедурите - всичко е строго индивидуално: ако един човек може да получи облекчение на 3-та или 4-та, то при друг може да се наложи да се направят 5-6 процедури, за да се стигне до облекчение. / magical-hands.net

 
10 мита за здравата коса Въпреки огромното количество информация, посветено на правилната...
Как да използваме коректора За красотата на жената има голямо изобилие от продукти. Един от тях е...
10 продукти за косата, която всяка жена трябва да има Уморени ли сте от всичките гелове, лакове, пяни и спрейове за коса,...

Реклама