Антицелулитен масаж - този вид масаж има за цел да премахва целулитните бучки и възли по тялото и да оформя силуета. Целулитът е често дискутиран дамски проблем, който се повлиява от различни козметични процедури, но най-силно въздействие върху него има антицелулитният ръчен масаж.

Целулитът е полиетиопатогенетично заболяване, което се среща изключително често при женския пол след пубертета, а напоследък и при мъжете се наблюдават целулитни образувания. Сложната му патогенеза го прави изключително трудно податлив на лечение. Причини за това са както особености в конструкцията на женското тяло, така и в строежа на адипоцитите, не по-малко и начинът ни на живот, качеството на храната, която поемаме, както и други негативни фактори като стрес, неправилен стоеж.

Именно тези дадености са причина и за честите му рецидиви след успешно лечение. Говори се, че след злокачествените заболявания, целулитът и затлъстяването са най-често рецидивиращите заболявания. Времетраенето на процедурите е 1 час, а продължителността зависи от възрастта и телесното тегло на човек. Ако е млад организъм с добра обмяна на веществата и тежи около 50-60 кг., то тогава и 15 масажа биха били напълно достатъчни, за да се приведе фигурата в добър вид и то за дълго време. / magical-hands.net

 
Как трябва да се нанасят? РУЖ Усмихни се и с кръгообразни движения нанеси ружа върху най –...
Подходящи аксесоари през зимата Ще изглеждате великолепно ако "гарнирате" роклята си с едно ...
Как да се лакираме през зимата на 2008 Този сезон се налага алено червеното като цвят и е най – актуалният...

Реклама