Операцията или т.нар. блефаропластика е процедура за премахване на мазнини и/ или на отпусната кожа и Блефаропластика мускулна тъкан от горния и/ или долния клепач. Тя може да коригира увисването на кожата, припокриващо горния клепач, както и подпухналостта и торбичките под очите, които ви карат да изглеждате по – възрастни и уморени. В повечето случаи, процедурата няма да заличи т.нар. бръчки “пачи крак” или да премахне тъмните кръгове под очите или да повдигне увисналите вежди.
Блефаропластиката може да се извърши самостоятелно или в комбинация с други процедури като фейс лифтинг или повдигане на веждите.

Операцията обикновено се извършва под местна упойка в областта около очите в комбинация с орални или интравенозни седативи. В някои случаи се ползва обща упойка – така пациентът спи по време на операцията. Блефаропластиката обикновено отнема един до три часа в зависимост от сложността. Обикновено горните клепачи се коригират първи, а след тях долните, като разрезите се правят в естествените гънки на горните клепачи и точно под миглите на долните клепачи.
След приключване на операцията, ще Ви бъде поставен омекотяващ мехлем и студен компрес, в някои случаи – хлабава превръзка върху окото. Преди изписването Ви от болницата, ще Ви бъдат дадени специфични упътвания:
* При корекция на долен клепач превръзката се сваля на следващия ден, (при горна блефаропластика, превръзка не се поставя).
* Миене на лицето и очите с изстудена отвара от лайка. Може и поставяне на компрес от същата.
* През първите 24-часа да се избягва гледането на телевизия, четене на книги , навеждане на главата надолу за продължително време.
* Конците се свалят на четвъртия ден след операцията.
* Приемът на антибиотици не е необходим.
Предупреждаваме: след операцията “блефаропластика” е възможна появата на отоци и синини, както и временна драстична промяна на визията Ви. Имайте го предвид когато правите плановете си за ежедневието след операцията.

Ресурси: plasticsurgery-bg.com , drpashaliev.com

 
Когато си купувате обувки... Ако за някои хора купуването на обувки е необходимост, то за други, ...
Ароматът на цвета Цветовете, които избираш съответстват на типа аромати, които...
Храни за здрава коса Сьомга Когато става въпрос за храни, които създават красотата на...

Реклама