Каква ли козметика нямаме на нашата тоалетка! И всички тези многочислени флакони се опитваме наведнъж да нанесем на лицето или тялото с желанието да сме хубави. Но понякога се получава обратен ефект. Според гримьорите съществуват 4 основни грешки, когато се стараем да сме неотразими.
Устните са прекалено бледи.
Безспорно, гримът ала натюрел сега е доста популярен. Но жените над 30 трябва да внимават с този факт. Те искат да изглеждат естествено, но понякога това завършва с изморен, измъчен вид. На вас е необходим именно цвят. Не е важно какъв - червен или розов, но използвайте козметика, която има цвят! Махнете “безопасните” цветове! Не се бойте, даже най-тъмната козметика може да се сложи така, че да изглежда “леко прозрачна”!
Незавършен грим на очите Ако използвате неподходящ цвят сенки или ако сте ги нанесли неправилно, клепачите ви ще изглеждат сухи. Много жени допускат грешката да нанесат много малко сенки, при това без основа, а после се учудват къде е отишъл макияжът.

Нанесете малко основа (крем), тя ще задържи сенките и ще оживи цвета, особено е важно, ако сте избрали бледи сенки (цветът на шампанско, жълто - бежови и кафяви). Колкото са по-светли сенките, толкова по-сухи и неравномерно сложени изглеждат те. Използвайте тъмна очна линия, може даже и черна! Това зрително ще увеличи миглите и ще подчертае очите. Опитвайте нови цветове сенки, например същия цвят като косата ви, резултатът ще надмине всички очаквания.
Прекалено много спирала.
Това е най-честата и най-грубата грешка. Прекалено голямото количество спирала прави миглите тежки. Очите ви може и да са прекрасни, но миглите остават сухи, тежки, а спиралата се рони. За да избегнете това, не използвайте спирала с изтекъл срок. Ако спиралата е на повече от 3 месеца, значи вече е изсъхнала и нанася неравномерно дебел слой. Колкото е по - кремообразна вашата спирала, толкова е по-добре. Ако сте сложили 2-3 слоя и пак ви се струва, че не е достатъчно, значи използвате лоша спирала.
Лицето ви блести
Не бъркайте блясъка от козметиката и блясъка от мазната кожа! Последното прави лицето мръсно, а от козметиката лицето излъчва светлина. Ако използвате руж, нанасяйте го бързо, отдолу нагоре, използвайки гъба! Не нанасяйте непосредствено върху кожата, ще се запушат порите! Ако лицето ви блести, използвайте полупрозрачна пудра! След като си сложете грим, леко напудрете лицето!
Определете проблемите зони на лицето и ти попивайте със салфетка през деня! Най-често това са: челото, носът, брадичката, клепачите.

Митове за козметиката
Истина или лъжа

Мит № 1
Неправилното използване на спиралата може да нанесе вреда на очите и даже да стане причина за ослепяване.
Истина
Най-голям риск от инфекциозно заразяване възниква, когато сте одраскали окото или клепача с четката за спирала. Инфекцията може да възникне от бактериите, които са по четката. За да избегнете подобни неприятности:
- Никога не слагайте спирала в кола или друг движещ се обект! Може леко да увредите очите с четката при неочаквано спиране или сблъсква-
- Ако спиралата е изсъхнала, в никакъв случаи не добавяйте вода! Така ще се размножат повече бактерии и ще станат причина за инфекция.
- Ако спиралата е над 3 месеца, смело я изхвърлете!
- Задължително сваляйте целия грим преди лягане! Парченца от туша за мигли могат да попаднат в очите и да провокират възпаление.

Мит № 2

Боята за коса може да се използва за миглите и веждите.
Невярно
Никога не използвайте боята за коса като оцветител за вежди и мигли. От това можете и да ослепеете! Спиралата и моливите за вежди минават специална проверка за безопасност за очите, за разлика от боята за коса.

Мит №3
Съвременните лазерни технологии позволяват напълно да се унищожат татуировките. Невярно
С лазер може само да се изсветли татуировката, но това не е толкова лесно и надеждно, както някои си мислят.
Пълното ликвидиране на нанесената “украса” става след няколко процедури и струва доста скъпо. Доколко то ще е ефективно премахването й, зависи каква е татуировката и колко е забележима, При всички положения бъдете подготвени, че ще останат следи.
Някои цветове се унищожават по-трудно
от другите, сложността идва от компонентите, използвани в мастилото. Освен това хората с татуировки не могат да дават кръв в продължение на 1 г., тъй като има шанс да провокират инфекция.

Мит № 4
Избирайки продукти с надпис “дерматологично тествано”, може да се избегнат алергични реакции и други кожни раздразнения.
Невярно
Надписът “дерматологично тествано” може да предизвика много въпроси, най-главният от които е:
Какъв е бил резултатът? Продуктът е тестван, обаче ние нищо повече не знаем за това, няма доказателства за 100 % безопасност. Бъдете внимателни, когато избирате козметични средства!

Мит № 5
Ако на продукта е написано “само натурални компоненти”, този продукт, вероятно, е хипоалергенен.
Невярно
Помнете, отровата на змията също е натурална! Но едва ли ще искате да я пробвате върху собствената си кожа.
Напълно е реално да се получи алергия и дразнене след използване на такива продукти. Например ланолинът, получаван от овча вълна, е напълно натурален, но използването на някои овлажняващи кремове с ланолин предизвикват алергия.

Източник zdravno.com

 
Грим според метеорологичните условия Грим за слънце За слънцето трябват няколко правила: Слънчевите лъчи и...
Грижа за краката Комфорта на краката ви определя тяхното здраве. Симптоми, като...
Вашият тип кожа – коя е? За да използвате подходящите козметични продукти е необходимо да...

Реклама