Пилинг на кожата  – какво е всъщност? Премахването на най – горния слой на дермата стимулира регенерацията на колагена, еластина и епидермиса. Това подмладява кожата на лицето за дълъг период от време и забавя процеса на образуване на бръчки.
Лазерният пилинг може да премахне също и повърхностни дефекти като: старчески петна, разширени капиляри и кератози.
Класическите методи за тази процедура включват химически пилинг и дермоабразия. Химическият пилинг причинява химично изгаряне на кожата. При дермоабразията механично се премахва епидермиса и различна дебелина от дермата. Най-рано към химически пилинг можете да се ориентирате на 30 години. Ако нямате сериозни недостатъци по кожата, няма да са нужни повече от две процедури в годината.
Наскоро към режещия лазер беше добавено бързо сканиращо устройство. С негова помощ може да се определи точно дълбочината на премахнатия слой.

С метода на пилинга се третират също и повърхностни бръчки, лунички и други повърхностни дефекти в следствие на въздействието на слънчевите лъчи. Резултатите зависят изключително от умението на оператора. При химичния пилинг се постига изглаждане и подобряване вида на кожата чрез излющване на повърхностния й слой с помощта на различни химични препарати. Тази процедура е особено полезна при хора със ситни бръчици на лицето и пигментации на кожата.
Химическият пилинг може да премахне от повърхността на кожата някои преканцерозни (предракови) образувания, както и да подпомогне лечението на акне и състояния след него. В основата на различните препарати за химичен пилинг са киселините.

Гликолова киселина
25% Гликолова маска е специално създадена некомедоногенна формула, която е индуцирана за повлияване на акнеична и мазна проблемна кожа. Маската е с мек ексфолиращ ефект, отстранява мъртвите клетки по кожната повърхност и намалява лъщенето.
Показания:
Този пилинг е подходящ за всички типове кожа и няма странични ефекти.

Yellow peel
Жълт пилинг е комбинация от няколко киселини и витамин C и е показан за третиране на пигментни лезии по лицето - мелазма, хлоазма (промени след бременност), и “тъмни петна след акне”.
Тази комбинация от киселини се използва за повърхностни и средно дълбок пилинг.
Пилингът не помага, ако кожата на лицето е отпусната и увиснала под действието на гравитацията, защото в този случай проблемът се намира на субдермално ниво. Тогава е най – добре да се направи лифтинг.

TCA
Един от най-разпространените видове е с използуване на трихлороцетна киселина.
Този химикал позволява да се направи излющване без риск от белези и пигментация.
Тъй като пилингът, който се прави с трихлороцетна киселина е средно дълбок, той не е подходящ при дълбоки бръчки, но силно повлиява пигментните петна, лунички, слънчеви увреждания по кожата, фини бръчици и някои видове белези от акне.
След като се възстановите от трихлороцетния пилинг, вие ще имате кожа, която има вашия естествен цвят и текстура.
Alfa\Beta peel
Алфа&Бета е повърхностен пилинг предназначен за третиране на мазна и проблемна кожа.
Отстранява мъртвите клетки и намалява лъщенето като действието му е по-силно от това на 70% гликолова киселина.
Подходящ е за лезии не само по лицето, но и в областта на шията, гърба и ръцете.

Пирувикова киселина
Пирувиковата киселина от години се използва с огромен успех в амбулаториите и дерматологичните клиники в Италия. Днес тя е вече при нас в - Derma Vita. В природата пирувиковата киселина присъства във ферментиралите плодове и в ябълковия оцет. В химично отношение тя е алфа-кетокиселина, която е по-потентна от гликоловата и салициловата киселина, но по-малко агресивна от трихлороцетната. Молекулата на киселината е малка и позволява да пенетрира лесно и ефикасно в по-дълбоките слоеве на кожата.
Пирувиковата киселина съществува в различни концентрации. Това позволява да се правят различни по дълбочина пилинги, които с лекота се адаптират към различните неестетизми подходящи за третиране.
Действието на тази киселина е многообразно. На ниво епидермис се провокира намаляване на междуклетъчните спойки с откъсване на повърхностните клетки и последващо обновяване на епидермиса.
На ниво дерма е доказана способността на Пирувиковата киселина да стимулира активността на фибробластите с последващото от това увеличаване на синтеза на колаген, гликозоаминогликани и еластин, като се ремоделира дермата.
Показанията за пилинг с Пирувикова киселина са: себорейна кожа с тенденция към акне, активно акне, задебелена кожа, нееластична, отпусната кожа, леко до средно фотоувредена кожа, нехомогенни пигментации.

 

Ресурси : www.worldnn.com
www.dmgclinic.com

 
Петната от пъпки – как да ги премахнем Маска с мая  Мая колкото орех с една супена лъжица прясно мляко се...
10 разкрасяващи съвета, които всяка жена трябва да знае 1. Акнето се покрива най – добре с със специален коректор за акне и...
Спа глезотийки Спа съвети и екстри, които спокойно можете да ги направите в къщи и да...

Реклама