Искаш да имаш красиви пухкави мигли и страстен поглед? Ето няколко начина да постигнете това!Тайни за красиви мигли

Ура-Спирала
Най-простият и популярен начин да придадете на очите си блясък и изразителност, е да нанесете върху ресниците си туш, който ги прави по-дълги и тъмни.

А ето как да го правите правилно:

Най-популярните днес видове туш са:
- »надежден» - водоустойчив, който благодарение на влизащите в състава му компоненти образува върху миглите водонепропускливо покритие. Той не се измива, когато сте под душа или в басейна; сваля се само с помощта на специални средства;

-»кокетен» - удължава и извива миглите, увеличава обема им; те изглеждат по-дълги, по-дебели и върху тях се образува повърхностен слой, който при изсъхване сякаш ги стяга и ги прави съблазнително извити;
-»грижовен» - витаминизираната или разработена за чувствителни очи козметика не прави миглите поразително красиви и може да се размаже, но пък е богата на витамини и преминава през много строг дерматологичен контрол. Такъв туш е особено препоръчителен на момичета, подативи на на алергии, които носят контактни лещи или просто се стремят да подхранят миглите си с полезни вещества.

Резултатът
Тушът е хитър начин за разкрасяване за онези, които не ги мързи да нанасят грим сутрин и да го свалят вечер. Нанесете средството за сваляне на грим върху тампони и поставете по един върху горния и долния клепач. След това повторете процедурата. Не бива да търкате силно клепачите си, за да не се появят ранни бръчки.
Момичетата, които редовно си лягат с грим, рискуват след няколко години да се сблъскат с проблема на чупливите, крехки, отслабнали мигли. Освен това попадналите в очите частици туш може да предизвикат раздразнения на лигавицата на окото и дори да доведат до конюнктивит.

Красиви мигли-Удължени

В много козметични салони се предлага услугата удължаване на миглите.

Как се прави това:

Най-напред на клиентката се предлага да избере най-подходящия вариант от трите вида мигли за допълнително поставяне - дълги, средни и къси. Най-естествено изглеждат тези със средна дължина. Трябва да решите какво точно предпочитате – изкуствени или естествени мигли. Изкуствените са по-евтини, но предизвикват алергия. Избор се прави и на лепилото, с което ще “засадят” миглите ви. Безцветното е невидимо, а черното изглежда като подложка.
След необходимата подготовка специалистът закрепва в основите на собствените ви мигли малки снопчета изкуствени и вие си тръгвате от салона с омайващ поглед.

Резултатът
Изкуствените мигли изглеждат напълно естествено, особено ако са били поставени само няколко снопчета със средна дължина във външните ъгли на очите. «Срокът им на годност» е 2-3 семици. След това те започват да притесняват собствените ни мигли, които растат отдолу, и да падат. Ако не искате изкуствените мигли да паднат по-рано, не търкайте очите си и не използвайте мазни средства за сваляне на грима. Онези, които носят лещи, няма да могат да се радват дълго на изкуствено удължените мигли. Всекидневните манипулации по слагането и свалянето на лещите нерядко водят до повреждане на изкуствените мигли.
Специалистите в областта на козметиката твърдят, че тези мигли са абсолютно безопасни, но все пак е препоръчително да не повтаряте тази процедура много често.

Траен макиаж
От известно време се появи и шанс да се сдобием с красиви мигли, чиято трайност е няколко години.

Как се прилага перманентния грим:
В козметичния салон можете да си направите перманентен грим на клепачите или по-скоро – татуировка. За целта със специална игла се вкарва оцветител в горния слой на кожата по линията на растежа на миглите и там се появява тъмен контур, който придава голяма изразителност на очите.

Резултатът
Ако попаднете на добър специалист, ще се сдобиете с красиви очи за цели пет години и през цялото това време ще сте свободни от «повинността» на гримирането. Постепенно оцветителят просто ще се разнесе и ще си върнете предишния облик.
Ако обаче специалистът се окаже неквалифициран, чакат ви големи неприятности, стигащи до грозен груб контур около очите и дори белег.

Източник grim-bg.net

 
Убийците на красотата Както има неща, с които да се разкрасите или да подчертаете красотата...
Прическите на пролет – лято 2009 Като дължина, дългата коса си е класика в жанра. И този сезон тя е първа...
Трикове при гримирането на очите Има трикове как да гримирате очите си ако носите очила или точният...

Реклама