Нанасянето на спиралата има голямо значение за крайният резултат. Вярно е, че съществуват спирали, с Красиви мигли за красив погледкоито можем доста лесно да постигнем желаният ефект. Това обикновено са спиралите с по-гъста четка и туш. При този вариант слепването е малко вероятно и обемът се постига доста по-бързо. Ако спиралата ви е с по-рядък туш, оставете я една или две вечери отворена за да се посгъсти.

Нанасянето на туша започва от върха на миглите. Навлажнете първо тях, след което прокарайте спираловидната четка в корените и с въртеливо движение по посока на часовниковата стрелка на вън и изтеглете към върха им. Повторете това движение няколко пъти докато получите желаният обем. Нанасяйте спиралата на няколко пласта като не позволявайте туша да изсъхва преди да нанесете отново.

Обемни мигли
Обем на миглите си можете да предадете с четка с рядка спирала. По този начин наслагането на туш е значително по-лесно. Обикновено тези спирали слепват, за което е необходимо да имате гребенче за разресване на мигли или стара четка от изсъхнала спирала. При желанието за обем, движението на четката не е въртеливо, както обикновено а е с рязко изтегляне от основата на миглите към върха. Можете и с леки “потупващи” движения да вкарвате и изкарвате рязко четката в миглите, така се полепва повече туш по тях. За по голям ефект, препоръчвам да напудрите миглите си предварително, след което да нанесете спиралата. Може да повторите това няколко пъти, като редувате пудра, спирала, пак пудра, пак спирала.

Невероятна дължина
Издължаването на миглите обикновено става със спирала с власинки. Власинките са микроскопични нишки от коприна, които се полепват по миглите и ги издължават. Движението при нанасяне остава същото, от корена с въртеливо движение към върха. Ако искате да постигнете максимален ефект, акцентирайте върху крайните мигли на външният ъгъл на окото. Там нанесете малко повече туш само по върховете ма миглите, така ще постигнете ефекта на “котешкото око”

Извити мигли
Този процес в никакъв случай не се извършва от спиралата, както твърдят някои производители с цел реклама на продуктите си. Спирала за извиване няма, има техники, които създават този ефект. Първата възможност е специалната преса за мигли. Този “уред за инквизиция”, както обичам да го наричам, вреди ужасно на целостта на миглите. Той обикновено къса или пречупва косъмчетата. Но ако случайно решите да го използвате, правете извиването преди нанасянето на спиралата.

Друг вариант за извиване е с не дотам остро ножче, с което се притискат миглите. Този метод никъде не се препоръчва но както сам съм се убедил е доста често използван. Излишно е да казвам, че ако това е вашият метод рискувате да останете без мигли скоро време.
Извиването на миглите можете да направите като използвате само вашата любима спирала. Нанесете туша върху миглите си, след което затворете окото като поставите четката точно под тях и притиснете миглите с нея леко нагоре. По този начин те се извиват. Задръжте така поне 2 минути, толкова е необходимо на туша да изсъхне. След като вече е изсъхнал, той е фиксирал миглите в това положение. По лесно ще ви е ако използвате за тази цел леко извита четка под формата на дъга. Ако нямате такава….еми направете си. С подобна форма на четката, ще подвиете миглите, които са и в краищата. Така ефекта ще е още по-голям.

Вместо четка, можете да направите това и с помощта на пръста си. Поставете го точно под окото и просто затворете, изчакайте няколко минути да изсъхне туша и сами ще се учудите от резултата.

При къси мигли използвайте спирала с власинки, ако вашите мигли са дълги но редки – спирала за обем. Ако природата ви е надарила с гъсти и дълги мигли, използвайте леко покривна спирала за да не изглеждате като кукла.

Миглите по долният клепач гримирайте само тогава когато те са късички и по-гъсти. Редките и дълги мигли по долният клепач след гримиране изглеждат зле естетически и опасността да ви изцапат през деня е голяма.

Цветният туш на миглите стои добре само при гъсти мигли. При него натрупването е задължително за да може цвета да е наситен и да личи.

Внимателно почиствайте спиралата си всяка вечер със специализиран продукт.

Източник grim-bg.net

 
Очен грим в няколко стъпки Лесен за нанасяне и отнема около 10 минути. Стъпка 1 Нанесете коректор...
Солариумът: плюсове и минуси През зимата можете да посещавате солариум, но умерено т.е. без да се...
От А до Я за веждите Определете формата Кръстосайте два молива или четки на нивото на...

Реклама