Всяка жена мечтае за гъсти и дълги мигли, които със сигурност ще направят погледът й “убийствен”. За Маски за гъсти и здрави мигливсяка болка си има билка, както е казал народът. Както има маски за тяло, лице и коса, така има и за мигли.

Маска 1
Козметиците съветват редовно да ги минавате с малка четчица (от стара спирала, добре измита), потопена в рициново масло. То укрепва корените, подхранва и придава на косъма малко по – тъмен оттенък. Тази процедура трябва да се прави веднъж седмично.

Маска 2
Ресниците ще сгъстите, ако ги мажете със следната смес: 1/2 ч. л. ленено масло, 10-15 капки рициново и 1-2 капки камфорово.

Маслата съдържат витамините А и Е, ферменти и биологически активни съставки, които подхранват луковицата на косъма и я заздравяват. Ако веднъж на две седмици правите тази процедура, ресниците ще престанат да падат. Може да съкратите терапията, като ползвате само мастно разтворимите витамини - А и Е или рициново масло, бадемово и репейно. Нанесете сместа вечер, като внимавате да не попадне в очите.

 
Народна рецепта за хубава кожа Пчелният мед с омекотяващите си свойства действа като истински балсам...
Маски против пърхот Маска против пърхот Хума, вода и един жълтък.   Маска срещу суха...
Как да ходите на обувки с платформа Ходенето на обувки с платформа отнема малко време и практика, за да се...

Реклама