Кожата около очите е много по – нежна и деликатна и има по – малко мастни жлези, затова е В битка с тъмните кръгове около очитепрепоръчително е да ползвате не дразнещи и специално разработени за тази зона кремове.
Сред причините за появата на тъмни кръгове под очите могат да се отделят следните основни:

При тънка кожа
Някои хора по – принцип имат по – тънка кожа, а под очите тя е още по – деликатна. С възрастта кожата и мастния слой под нея изтънява още повече, а кръвоносните съдове стават видими, което създава ефект за тъмни кръгове под очите. Трябва се да добави, че ултравиолетовите лъчи ускоряват процеса на застаряване и изтъняване на кожата около очите.

Алергични реакции
Тъмните кръгове могат да бъдат и резултат от алергични реакции към различни вещества, намиращи се във въздуха – полени, прах и др. Хранителна алергия също може да способства за появата на тъмни кръгове. 

Всяка марка разработва своя гама, използват се разнообразни съставки и се набляга на различен ефект.

Нанасянето на специалният крем  отново е от значение. Козметиците съветват крема винаги да се нанася с леки потупвания на пръстите и с движения от външния към вътрешния край на окото.

 
Видове цвят на косата Разликите между видовете цвят на косата може да бъде трудна за...
Природни грижи за косата Всеки иска да има дълга, лъскава и здрава коса. В повечето пъти...
Масла с богат състав от полиненаситени мастни киселини МАСЛО ОТ ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ То е изключително подхранващо за суха и...

Реклама