Lavandula officinalis Chaix или Lavandula vera DC се извлича от развитите цветове, отрязани заедно с част от стръковете на същинската лавандула. Лавандуловото масло – терапия за косата
Използва се в съвременната ароматерапия като антисептично средство, ускоряващо процеса на зарастване на раните, изгарянията и кожните раздразнения. Ефикасно е при ужилвания от насекоми, слънчеви изгаряния, всички видове акне, екземи, кожни възпаления, дерматози, пърхот и косопад, гъбички, влагалищни гъбички, лишеи и въшки; понижава артериалното налягане; регулира гастритните нарушения. Има успокояващи и антидепресанти свойства, намалява напрежението при умствена умора, възбуда, сърцебиене, безсъние на нервна почва, успокоява при състояния на истерия и нервно напрежение. Има закаляващо организма действие.
Лавандуловото масло е универсално са вашата красота. То може да се използва за косата и кожата.

Терапия:
Дневна терапия за коса и скалп:
Разделете косата на дялове и нанесете малко количество директно върху скалпа и косата. Масажирайте нежно. След това измийте с шампоан.

Преди измиване на косата:
Масажирайте с обилно количество върху скалпа и косата. Разнесете навсякъде и оставете за 15-20 мин. След това измийте добре с шампоан.

Нощна терапия:
Нанесете за през цялата нощ. Измийте с шампоан на сутринта
.
За дълбока  терапия:
След като масажирате скалпа и косата с маслото(корените и краищата), покрийте главата с шапка за баня и оставете за 10-15 мин. (така маслата ще проникнат по-добре). След това измийте с шампоан.

За къдриците:
Поставете малко количество на ръката и разнесете из цялата коса.

 
Пудрата – един от най – важните продукти за всеки грим Какви са ползите от нейното използване: Дава не лицето страхотен...
И кожата се нуждае от H2O Имаме суха, понякога чак болезнено чувствителна кожа. Единственият...
Мазила за косопад - Смесваш 2 супени лъжици мас, 1 супена лъжица газ, кафе (мляно), кисело...

Реклама