Акнето е кожно заболяване, което се лекува много трудно е причинява доста неприятни чувства у хората, които страдат от него. В народната медицина има много средства, които се предписват при акне. Повечето от тях помагат при мазна и нечиста кожа, което малко или много успокоява акнето. Но ако то е възпалено не е подходящо да използвате бабините рецепти. В такива случаи се препоръчва консултация със специалисти и предписаните от тях медикаменти. И все пак за да почистите кожата си можете използвате някои от тези рецепти.

Мая срещу нечист тен


Маята съдържа витамин В, който е много полезен за кожата. Приемането на таблетки мая може да окаже ползотворно влияние върху акнето. Можете да си закупите такива таблетки от аптеката, но трябва да внимавате с дозировката. Защото понякога при предозиране може да се получи влошаване на състоянието. За подобряване на състоянието на кожата с мая  изисква повече време.

Може също да си направите и маска с мая за готвене. Вземете една кубче и го размийте в топла вода. Добавете още малко топла вода до получаването на средно гъста смес, нанесете я на кожата. Около половин час след нанасянето, я отмийте с хладка вода. Ако тази маска ви помага можете да я използвате няколко пъти седмично.

Маска с извара

Маска с извара се приготвя много бързо и лесно. Това ще придаде еластичност на кожата и помага за почистването на мазните и роговите клетки. За маската използвайте обезмаслена извара. След като почистите добре лицето, нанесете изварата на тънък слой на лицето и я оставете да подейства 10-15 минути. След това отново почистете хубаво кожата.

Парни бани с лайка

Лайката е всеизвестна с чудотворното си действие  в почистването на кожата и срещу възпалението и. Парните бани с лайка са много полезни за всички, които страдат от кожни възпаления. Продължителността на парната баня е около 10 минути. От топлината мастните жлези са разширени и така произвеждат повече мазнина от обикновено, затова след банята  изплакнете лицето с хладка вода. Кожата ви ще бъде мека и чиста. Има и друг начин, по които да почистите лицето си с лайка. Ако не ви понася парната баня, то можете да направите чай от цветовете на лайката. Оставете го да изстине. След това измийте лицето си със сместа.

Обикновен черен чай има също благоприятно въздействие върху кожата. Измийте с него лицето си или поставете напоени с него кърпи.

Тъй като акнето не се появява само по кожата на лицето.Вземете си вана с цветове от лайка, те притежават противовъзпалително действие. Но ваната не трябва да трае повече от 10 минути. И температурата трябва да бъде около 36С.

www.kozmetikata.com

 
Как една дама трябва да се държи сред хорa Облеклото Опаковката има значение. Независимо дали отивате на рок...
Лавандуловото масло – терапия за косата Lavandula officinalis Chaix или Lavandula vera DC се извлича от развитите цветове,...
Очната линия Течната боя за очната линия, която се продава в патрони най – често...

Реклама