Важен  моден аксесоар, който е неделима част от тоалета ви –  раница, голяма практична чанта, чанта тип Погрижете се за дамската си чантатаплик, скромна, неостаряващата торба и т.н.
За да изглежда винаги добре Вашата чанта, независимо дали е от естествена или еко кожа, периодично я почиствайте с кърпички за кожа. В реномираните магазини за чанти такива кърпички се подаряват при покупка на чанта. Текстилните чанти, е желателно да се перат на ръка, а не в пералня, за да не се съберат след това.
Чантите впечатляват не само като модели, но и като обработка на използваните кожи, текстил, естествени материали и тъкани. Особено важно за естествената кожа е и периодичното подхранване с неутрален крем за обувки –  това важи както за лачените, така и за чантите от фина, мека, едро пореста естествена кожа без силиконово покритие и поради това с естествени "белези".

При велурените чанти е подходяща, четка с мек косъм. В случай на поява на петна, е необходимо почистването им с леко влажна кърпа. Чантите от импрегниран микрофибър също е добре да се поддържат по този начин, вместо с каквито и да е препарати.
Повечето марки предлагат чанти от телешка кожа с крокодилски принт. Тази кожа има специално восъчно покритие, което предпазва кожата от дъжд или сняг, но все пак ако се намокрят, след това внимателно трябва да се подсушат, за да не проникне влага през шевовете. За целта може да използвате вашият сешоар.

 

Реклама