КичуритеКак да направите косата си обемна
В повечето случаи обема на косата е чисто визуален ефект. Най – добре ще постигнете това с руси кичури, но може да ги направите и в друг цвят, важното е да има контраст. В повечето случаи едноцветната коса изглежда по – тънка.
Преса за коса
Използвайте я пестеливо и внимателно, за да не изгорите косата си. Започнете от корените на косата и продължете надолу, после впръскайте спрей за фиксация. Този метод дава много добър ефект при много рядка и тънка коса.
Продукти за обем
Те наистина вършат работа. Могат да бъдат под формата на мус, гел или пяна.

Нанасят се директно в корените на подсушена коса.
Подстрижете се на „етажи”
Такава прическа е много подходяща, както за абсолютно правата коса, така и за леко чупливата и вълниста коса. Този тип подстригване придава оптически много обем и подчертава красотата на лицето.
Сешоар в корените на косата
Издухването със сешоар ще придаде на косата ви много хубав обем. За целта е необходима кръгла четка, дръжте я възможно най – близо до скалпа на главата, като повдигате косата. Първо оформете с топлата струя, а за финал използвайте студената струя, за да фиксирате окончателно прическата си. Можете и да сушите косата си с наведена надолу глава.
Използвайте ролки
Необходимо е да навиете само горната част на косата си и то с ролки с голям диаметър. Сложете ги върху суха коса, ако са термо ролки или на влажна, ако са залепящи.
Сложете си лента или диадема за коса
Сложете ги върху косата си и започнете да издърпвате отдолу пласт по пласт от косата си. Така със сигурност тя ще придобие повече обем.

 
Изборът на чанта според фигурата Никоя жена не може без дамска чанта. Затова има толкова видове чанти,...
Домашни рецепти за разкрасяване – част 3 Тонизираща маска с портокалов сок Смесете две супени лъжици акациев...
За жените, които обичат високите токчета Жените, които обичат високите токчета идват от всички сфери на живота...

Реклама