Определете формата От А до Я за веждите
Кръстосайте два молива или четки на нивото на ноздрите – единия молив сочи вертикално нагоре, другия минава косо, точно край външния ъгъл на окото. Отбележете точките, където моливите се срещат с веждата. Космите извън чертата се оскубват, а ако веждите са редки ги коригирайте с молив. Не променяйте основно дъгата на веждите, най – често естествената им форма подхожда на лицето. Много широките, бухнали вежди могат да се изтънят, но винаги само от долната страна. Във всички случаи се премахват тъмните косъмчета между веждите, защото оптически „събират” очите и погледа е мрачен, а и все пак трябва да са две вежди, а не една.

Скубане
Най – малко боли ако с пръсти издърпате кожата на горе и скубете по посока на растежа на косъма.

Важно: Докато скубете отпускайте кожата, за да проверявате формата на веждата. Краищата на пинсетата трябва да са острошлифовани и неомазнени, за да захващат добре и да не се изплъзват. Затова избърсвайте ги с памуче напоено с лосион. Ако след скубане кожата е зачервена, туширайте я леко с лосион за лице или минете с кубче лед. При свръх чувствителна кожа скубете веждите преди лягане, така през нощта се успокои.
Автоматичните пинсети, оставете за козметичката. Боравенето с тях изисква много рутинно умение.

Подсилване
Много светлите, тънки или редки вежди могат да се подсилят, потъмнят или удебелят с молив за вежди. Моливът е най – подходящ, когато във веждите има редки места или ако те трябва да изглеждат просто по – гъсти. Не рисувайте „греди”, а първо срешете косъмчетата надолу и с подострения молив отгоре нагоре драснете финни чертички между косъмчетата. Срешете веждите обратно нагоре.
Добре оформените, но много светли вежди могат да се потъмнят с кафяви сенки за очи. С тясната страна на дунапренен апликатор прокарайте сенките по космите и ги срешете внимателно.
Ако формата е наред на веждите може да се придаде повече цвят или структура с аркансил – кафява или черна спирала за мигли. Боядисват се само космите (не и кожата), а резултатът е напълно естествен вид на веждите. Ползвайте стара полупразна спирала, в която вече няма достатъчно туш за мигли, но все пак тръкнете четчицата върху книжна салфетка. След това я прокарайте върху веждите, тъй че да докоснете само косъмчетата. Оставете боята да изсъхне и след това минете веднъж с четчица отгоре.

Фиксиране
Ако косъмчетата растат надолу или напряко, сложете малко гел или лак за коса върху четчицата на спиралата и срешете с нея веждите в желаната форма.

Цвят

За грима на веждите изберете моливи, пудра и т.н., в естествения тон на косата ви; допустими са и 1 – 2 нюанса по – тъмно.
Извънредно светлите вежди могат да се боядисат по – тъмно, много тъмните да се изсветлят и така да си спестите всекидневно гримиране. Боядисването се извършва от специалист – козметичка, а боята държи четири – шест седмици./ Източник bgsever.info

 

Реклама