МОДЕЛИРАНЕ

Осветляване
Големите вдлъбнатини на очните ямки, назолабиалната бръчка или хлътналата част на брадичката могат оптически да се „изравнят” чрез по – светъл грим. Изсветителите (най - често кремообразни коректори или полутечни в патрон) по принцип се слагат над фон дю тена. Той трябва да два тона по – светъл от грунда (основата), но да е в същата цветова гама (жълтеникаво или розово).
Местата първо леко се маркират, после гримът нежно се втрива в кожата. Там, където мястото е тясно, се работи най – добре с върховете на пръстите или с по – широка четка за сенки, а по – широките места се обработват с гъбичка за грим. Не търкайте и не трийте, а леко притискайте осветителя в кожата, докато напълно се слее с основата. Едва тогава напудрете.

Затъмняване
С този метод оптически се кашират и заличават части от лицето, които изпъкват твърде много (скули, нос, брадичка).

По – широките части изглеждат по – тесни със затъмняването (напр. широко лице с бузи); раздалечените участъци се приближават и обратно (напр. очите). За затъмняването се използва тъмен почти кафяв крем – руж, руж – пудра или пудра в цвят теракота. И тук важи: първо грундирате с фон дю тен, после нанасяте затъмнителя като драсвате две – три щрихи или точки. Не вземайте по много наведнъж, по – добре допълвайте по – малко. Първо разпределете цвета с върховете на пръстите си, после с гъбичка го слейте с основата. Внимавайте да не остават ръбове. Едва след това напудрете.

Дебели бузи
Нанесете затъмнителя под скулите, изтеглете го косо в посока към ухото.

Дълъг нос
На върха на носа поставете точка кафяв затъмнител, най – добре с четка или тъмна пудра.

Остра брадичка
Приложете същият трик, тук обаче цветът може да е по към червено.

Сближени очи
С тъмни сенки нанесени по – интензивно и наситено във външните ъгли, отколкото във вътрешните на окото. При раздалечени очи важи точно обратното: по – тъмни сенки във вътрешните ъгли на очите оптически ги приближават.

Ъгловато чело
Леко моделирайте основата на косата, като използвате кафеникав руж – пудра без гланц. Този трик прикрива и по – слабо или неравно окосмените места отстрани и скъсява оптически твърде високото чело.

 
Храни за здрава коса Сьомга Когато става въпрос за храни, които създават красотата на...
Как да придадем обем на устните си Анджелина Джоли наложи модата на сочните и месести устни сред...
Професионално направени устни ЧЕРВИЛОТО – ЦВЕТЪТ Както и при ружът, тоналността на червеното...

Реклама