МОДЕЛИРАНЕ

Осветляване
Големите вдлъбнатини на очните ямки, назолабиалната бръчка или хлътналата част на брадичката могат оптически да се „изравнят” чрез по – светъл грим. Изсветителите (най - често кремообразни коректори или полутечни в патрон) по принцип се слагат над фон дю тена. Той трябва да два тона по – светъл от грунда (основата), но да е в същата цветова гама (жълтеникаво или розово).
Местата първо леко се маркират, после гримът нежно се втрива в кожата. Там, където мястото е тясно, се работи най – добре с върховете на пръстите или с по – широка четка за сенки, а по – широките места се обработват с гъбичка за грим. Не търкайте и не трийте, а леко притискайте осветителя в кожата, докато напълно се слее с основата. Едва тогава напудрете.

Затъмняване
С този метод оптически се кашират и заличават части от лицето, които изпъкват твърде много (скули, нос, брадичка).

По – широките части изглеждат по – тесни със затъмняването (напр. широко лице с бузи); раздалечените участъци се приближават и обратно (напр. очите). За затъмняването се използва тъмен почти кафяв крем – руж, руж – пудра или пудра в цвят теракота. И тук важи: първо грундирате с фон дю тен, после нанасяте затъмнителя като драсвате две – три щрихи или точки. Не вземайте по много наведнъж, по – добре допълвайте по – малко. Първо разпределете цвета с върховете на пръстите си, после с гъбичка го слейте с основата. Внимавайте да не остават ръбове. Едва след това напудрете.

Дебели бузи
Нанесете затъмнителя под скулите, изтеглете го косо в посока към ухото.

Дълъг нос
На върха на носа поставете точка кафяв затъмнител, най – добре с четка или тъмна пудра.

Остра брадичка
Приложете същият трик, тук обаче цветът може да е по към червено.

Сближени очи
С тъмни сенки нанесени по – интензивно и наситено във външните ъгли, отколкото във вътрешните на окото. При раздалечени очи важи точно обратното: по – тъмни сенки във вътрешните ъгли на очите оптически ги приближават.

Ъгловато чело
Леко моделирайте основата на косата, като използвате кафеникав руж – пудра без гланц. Този трик прикрива и по – слабо или неравно окосмените места отстрани и скъсява оптически твърде високото чело.

 
Рецепти против косопад и пърхот • Смесват се по 1 супена лъжица мед и сок от алое и 1 чаена лъжичка ...
Витамин D и кожата Не само костите страдат от недостига на витамин D, а и кожата. Тя става...
Изберете своя начин да се обезкосмите Бръснене Това е най-употребяваният методът. В едно проучване през 1990 г....

Реклама