Днес с кафява, утре с червена коса - днес сини, утре сребристи кичури: оцветители, бои и спирали за коси. С тях всичко е възможно. Прочетете как действат различните средства и какво ви подхожда.

Специални ефекти за коса: шампоан – оцветител Специални ефекти за коса: шампоан – оцветител
Те освежават и придават нов блясък, когато косата е изтощена. Пигментите не проникват в косъма, а само се наслояват. Така те подсилват естественият цвят и му продават блясък. По – големи промени и по – голяма трайност е невъзможна, тъй като шампоаните – оцветители нямат окисляващи средства.
Чрез лайков шампоан светлата коса придобива по – светъл рус нюанс. Шампоаните с къна придават на тъмната коса красиви отражения от червено, през махагон до кестеняво.
За всички шампоани – оцветители важи: ако се измиете само веднъж с тях, цветът ще изчезне до следващото миене. Ако ги използвате редовно, с времето цветът ще стане по – силен и траен, тъй като пигментът се наслоява много кратно в косъма.
Съвет: при мазна коса, която се мие два пъти седмично, първо я измийте с обикновен шампоан и едва след това с шампоана – оцветител.

Смяна на цвета като първа проба: с тонаторите това е възможно Смяна на цвета като първа проба: с тонаторите това е възможно
Ако искате без никакъв риск да изпробвате цветови нюанс, който не е толкова различен от естественият ви, но го нюансира видимо, тогава идеалното средство е т. нар. директно проникващ тонатор. (препаратите се познават по това, че не се смесват багрило и окислител.) И тук пигментите не проникват в косъма, а само се наслояват по космената торбичка, но значително по – интензивно от шампоаните оцветители. Ако не се подновява цветът избледнява след 6 – 8 измивания. Ако пък резултатът не ви харесва можете да го покриете с друг нюанс, без да навредите на структурата на косъма.
С директно проникващите тонатори косъма може да стане с до три нюанса по – тъмен или по – червен. Осветляване не е възможно. Такива тонатори се продават под формата на пяна, гел, емулсия или крем. Подобни на тях, но по – трайни на действие са растителните бои, при които основната субстанция е каната, в зависимост от нюанса смесена с кафе, чай, орехови черупки или лайка. Но и тук не са възможни осветляването или някакви коренни промени.

Цвят с дълготраен ефект: оцветяване с боя
Ако сте сигурни в избрания цвят можете да оцветите косата си, която вече не се измива а остава в косъма.Цвят с дълготраен ефект: оцветяване с боя Този процес се нарича колориране (боядисване). Боите от такъв тип се познават по това, че преди употреба към тях се добавя окислител. Чрез него част от естествения пигмент се разрушава, така че да проникнат новите пигменти и с помощта на кислорода да развият новият цвят. С боята можете да постигнете почти всякакъв цветови тон, било по – светъл или по – тъмен. Като изключение правят резките тоново е много тъмно към светло – русо. И още нещо – побелелите коси се покриват много надеждно. Тъй като структурата на косъма се променя по химичен път, боядисаната коса се нуждае от много голяма грижа. Препоръчват се специални шампоани, маски и балсами за боядисана коса. Те я поддържат еластична, придават й лъскавина и стабилизират цвета.
Добре е да знаете: не е достатъчно просто да покриете подрастъците. Боята в корените трябва да всеки 4 – 6 седмици да се подновява, като косата се дели на кичури и боята се нанася. Това изисква търпение и умение. Ако не ги притежавате по – добре идете при фризьор.

Мечтаното русо: неподходящо за бързи експерименти
Да се изрусите саморъчно е възможно с бои и интензивни тонатори, само ако косата ви трябва да стане сМечтаното русо: неподходящо за бързи експерименти три тона по – светла. При цветови скокове с повече от три нюанса ( от черно към светло русо), косата първо трябва да бъде третирана с блондор (изсветляващо средство) и после оцветена в желания рус нюанс. По добре е такива процедури да се извършват от фризьор, защото те не само много изтощават косата, но и твърде рядко дават желания резултат. После косата е извънредно чувствителна и се нуждае от специални грижи, а корените редовно трябва да се изсветляват.
Русите кичури са решение за всички, които искат по етапно да изсветлят косата си. Професионалистът може да постигне всякакви осветляващи ефекти чрез повече или по – малко кичури, чрез избор и смес на подходящи руси нюанси.
Кой тон русо е подходящ? Зависи от вашия цветови тип. На жълтеникавия тен на лицето при типа „пролет” и „есен” стоят всички топли, златисти до червеникави нюанси. На светла кожа със синкав подтон от типа „лято” и „зима” подхождат всички пепеляви и сребристи тонове на русото.

Красиво, крещящо и лесно за измиване: пъстри кичури със спирала за коса
Красиво, крещящо и лесно за измиване: пъстри кичури със спирала за коса
Пъстрите ленти в косата са истински хит в прическите, приковаващи погледите. Оцветяват се чрез спирали за коса или гел – колор. Методът е доста прост: първо се оформя прическата, след това се отделят кичурите, които ще се оцветяват, изпъват се и четчицата се прокарва няколко пъти от корените до върховете. Докато кичурът е още влажен се навива, фиксира и се оставя да изсъхне. След това вече не се разресва. А гелът просто се нанася с пръсти върху желаните места. Може да боядисате със спиралата и дебели и тънки кичури – всичко е по ваш избор, при цветовия стилинг няма определени неща.
Съвет: преди сън изчеткайте боята, за да не си оцветите и възглавницата. На другия ден остатъците лесно се измиват.

 
Колагенови инжекции Колагеновите инжекции се използват за лечение на малки...
Как да запазя молива си за очи от размазване? Размазването на моливът за очи е неизбежно. Погледът е естествено...
Може ли да отидем на сватба облечени в класическите цветове? Да отидем на сватба облечени в строго черно е нещо забранено в...

Реклама