Течната боя за очната линия, която се продава в патрони най – често се нанася с тънка четчица. Този грим еОчната линия идеален за остро очертани линии върху горните клепачи. Тънката като конец черта, плътно прилегнала на горния клепач в основата на миглите, уголемява очите и прави миглите по – гъсти.
Очните линии върху долния клепач са доста дебели и груби, по – добре е да използвате молив каял.
Класическият цвят за очна линия е черният. Но има и в по – меки цветове: сиво, синьо, кафяво и зелено. При светла кожа те изглеждат много по – хармонично. Хубав грим може да се получи като изберете сенките да съответстват с ириса на очите ви, а очната линия в контрастен цвят – или обратното. Ако първо теглите линия с каяла (въглен), а отгоре нанесете сенки в същата цветна тоналност, контурът става особено интензивен, въпреки, че молива изчезва.

Очните линии се нанасят върху сенките. При изтеглянето на линията с туш, четчицата се поставя в средата на клепача и се чертае навън. После се допълва останалата част до ъгъла на окото. Същата техника важи и за моливите каял.
Грешките при поставянето на очната линия най – често се отстраняват с клечка за уши потопена в лосион за отстраняване на грим. Ако при покриване на очната ви линия със сенки, в окото ви попаднат прашинки, навлажнете клечка за уши с малко вода и я прокарайте между полузатвореното око.

 
Бръчките Кожата се състои от 3 слоя - епидермис, дерма и подкожна тъкан. ...
Удължаване и сгъстяване на миглите В днешно време всичко е възможно. Ако са ви редки и къси миглите и това...
Домашни рецепти за разкрасяване – част 2 Подхранващ лосион за коса Прави се от 100 г розова вода, към която се...

Реклама