Професионално направени устни

ЧЕРВИЛОТО – ЦВЕТЪТ
Както и при ружът, тоналността на червеното трябва да подхожда на естествената пигментация на кожата и косата. Това означава, че ако кожата е по скоро с синкав подтон, то тя ще се съчетае с червило от „студената” гама на червеното – между розово, циклама, касис, тъмновиолетово и патладжанено.
Ако кожата ви е по скоро жълтеникава, правилният избор е „топлата гама на червеното – оранжево – червено до коралово до кашмирено – кафяво.
Цветът, който подхожда на всеки тип, независимо от тенът на кожата и косата, е приглушено розово – кафяво, цветът на розовото дърво.

ВИДИВЕ ЧЕРВИЛА
За спортният тип жени са подходящи транспаренти червила.  Те оставят върху устните прозрачен цветен слой с мазно – влажен или перлен блясък. Могат да се сложат и върху обикновеното червило, за специален гланцов ефект.

Ако искате устните ви да са по – отчетливо направени – независимо светло или тъмно, изберете кремообразният щифт – червило. То съдържа повече пигмент, покрива добре и блести дискретно. Най – плътно покриват т. нар. „перманентни” или неизтриваеми червила с модния матов ефект. Особено трайни са, твърди се, че не оставят следи по чашите.
За всички червила важи правилото: тяхната естествена съставка са овлажняващи и подхранващи вещества, който поддържат устните еластични и заедно с високото съдържание на пигменти ги предпазват от вредното влияние на околната среда.

БЛЯСЪК
Специалните препарати за блясък придават още повече лъскавина от транспарентните червила. Продават се в патрони, шишенца или кутийки. Безцветни или леко оцветени са, с чист влажен блясък или перлен ефект. Може да сложите от тях ако искате устните ви да блеснат подчертано силно или да покрият червилото.
Много гримьори вместо блясък използват мазен крем, разработен първоначално като мехлем за рани.

КОНТУРЕН МОЛИВ
Би трябвало да е в приблизително същият цвят като червилото. Ако контурът на устните е ясно очертан, изпълването с червило или с четчица за червили е по – лесно. Очертаването на контура е задължително ако червилото е в ярък, фрапантен цвят и гримът на устните трябва да е перфектен. След нанасянето на червилото контурът не трябва да се вижда.
ВАЖНО:  не започвайте от ъглите, а от средата на устните.

ЧЕТКА ЗА УСТНИ
И тук важи при ярки, фрапантни цветове, когато искате гримът да е траен, вземайте малки количества червило с четчицата и внимателно попълвайте устните.

ФИКСИРАНЕ
Ако червилото ви трябва да е особено трайно – попийте го, като притиснете хартиена кърпичка върху устните си (а не между тях) и върху хартията тупнете малко пудра с голяма четка. Нанесете отново пласт червило.

 
Какво ни предлага хладилникът за нашата всекидневна красота? Киселото мляко От него можете да приготвите маска за слаби и...
Косата ви има нужда от помощ? Състоянието на косата е един от точните барометри за здравето. ...
Лавандуловото масло – терапия за косата Lavandula officinalis Chaix или Lavandula vera DC се извлича от развитите цветове,...

Реклама