Пърхотът не е опасен за здравето ви, но е доста неприятен за вас и за околните. Има доста продукти заПърхотът и как да се отървем от него него дори и за временно надмощие. В какво се състои тайната на неговата упоритост и как да го сломим окончателно?
Ние под термина "пърхот" се разбираме дребни, светли люспици, които се образуват по кожата на окосмените части на главата. Те се отделят лесно от кожата и в изобилие "красят" не само косата, но и дрехите ни.
Симптомът на заболяването се нарича в медицината себореен дерматит – нарушена функция на мастните жлези, която се изразява в повишено отделяне на кожна мазнина или качественото й изменение.
Пърхотът, както и себорията, биват най – различни типа. При суха кожа на главата люспиците са сухи, сивкаво – бели и се олющват лесно. При повишено отделяне на мазнини люспите имат мазен вид, жълтеникав цвят и се отделят от кожата много по – трудно – стеаринов пърхот.

Втората причина за появата на пърхота е действието на микроскопичната гъбичка Malassezia Furtur. Медиците казват, че този микроорганизъм живее върху кожата на тялото и главата на човека постоянно и може да не му причинява никаква вреда. Именно себероята (нарушението на работата на мастните жлези), създава благоприятни условия за размножаването на Malassezia Furtur, която се храни с кожна мазнина и води до появата на малките люспици.
Причините за появата на себорея са много. Това са и вътрешните нарушения в организма – хормонални, нервни, имунни, инфекциозни заболявания, наследствена предразположеност, хранителна алергия, нерационално хранене с недостиг или липса на витамини, стрес и преумора, замърсената околна среда, лошата грижа за косата, злоупотребата с лакове, гелове, бои за коса и даже студеното зимно време също способстват появата на този проблем.
Но, в последно време се появиха препарати, способни да се противопоставят на пърхота. Шампоани и лосиони, които съдържат активни ингредиенти: вещества против себорея /намаляващи отделянето на кожна мазнина и облекчаващи отделянето на люспици/ и противогъбични компоненти.
Но, все пак дерматолозите са констатирали, че пълното излекуване на себореята е невъзможно. Проявата й може само да бъде намалена и в последствие контролирана. Затова всички лечебни средства против пърхот трябва да се употребяват редовно и постоянно, за да се унищожават паразитиращите гъбички. Спрете ли за известно – малко време пърхотът се появява отново. / Източник kozmetikata.com

 
Изкуството да се обличаме Изкуството да се обличаме и да бъдем елегантни зависи от умението да ...
Коя е формата на лицето ти? Сигурно вече знаете кои са видовете форми на лицето: кръгла, овална,...
Съвети за красив външен вид на моделите Винаги ли сте мечтали да имате перфектна фигура, като на модел? ...

Реклама