Как да се отървете от целулита?

У нас 80,6 % от жените страдат от целулит, като 90,3 % са с наднормено тегло, а процентът при стройните дами е 68,1. Изследването показва, че спазването на диети не е гаранция за стегната и еластична кожа. Най-често целулитът се появява през пубертета, по време на бременността и след менопаузата. Причината за наличието на целулит или т.нар. портокалова кожа е промяната в структурата на съединителната тъкан, която разделя мастната тъкан на дялове.

Натрупаните мастни клетки се раздуват, като може да увеличат обема си до 60 пъти и по този начин да затруднят кръвообращението и лимфния поток – вследствие на което съединителната тъкан се деформира, просмуквайки течност тя се надува и втвърдява и върху кожата се появяват неравности във формата на трапчинки и гънки. Колкото повече се увеличава количеството подкожна мастна тъкан, по – големи стават тези неравности. Първият симптом за зараждане на целулит е по – трудното зарастващите рани и синини. Може да се появят малки отоци дори. Ако не обърнете внимание на време, отоците нарастват и по кожата се появяват неравности, които се забелязват при движение. Следващия етап е образуването на неравностите по кожата, съпроводено с появата на уплътнения и синини.

Със задълбочаване на процеса целулитът се забелязва дори и при отпусната кожа. Дейността на повърхностните вени е затруднена и в капилярите се задържа кръв. Когато цветът на кожата се измени и придобие синкав оттенък, тогава целулитът от козметичен дефект е прераснал в медицински. Излекуването му е възможно само в началото на зараждането. В по – късните етапи се подобрява кожата, но не може да възстанови първоначалния си вид.
Причините за възникването на целулита са женските полови хормони, нездравословния начин на живот и предаване по генетичен път.
В минус на рекламно мнение, че проблемът може да се отстрани само чрез масажи, съчетани с втриването на различни кремове, към проблема трябва да се подходи по глобално. Образуването на неравностите по кожата става за много кратко време и се премахват само с постоянство и нов здравословен режим, редовно спортуване, третиране с козметични препарати и масаж.
И така, какво можеш да направиш:

Професионална помощ
Най – качествените процедури за целулит са с вакуум. За оптимален ефект, процедурата трябва да бъде последвана от лимфен дренаж, чрез който освободената мастна течност преминава в общото кръвообращение и се изхвърля по естествен път. При редовни посещение ( три пъти седмично ), за около месец и половина би трябвало да сте изгладили неравният вид на кожата.

Здравословно хранене
Учените не са единодушни по въпроса дали то изобщо влияе на този проблем. Едно е сигурно: общите диетични правила (повече плодове и зеленчуци, никакво газирано) в случая няма да ви свършат никаква работа. Наблегнете на храни като соя, спанак, домати и сьомга, които подсилват структурата на кожата и възстановяват съединителната тъкан. Хранителни продукти с антицелулитно въздействие са картофите, зелето, оризът, гъбите, бананите и ечемикът.

Точният продукт
Антицелулитните продукти не са надарени със свръхестествени способности и няма да стопят за две седмици всички бучици по тялото ти. Но ако ги ползваш в съчетание с процедурите, за които стана въпрос по – горе, ви гарантираме, че ще останете доволна. Освен това те са единствения начин да задържиш резултата за дълго.

Визуални трикове
Купете си с добър автобронзант. Като за начало го нанеси върху цялото тяло, тъй като подобно на черните дрехи, тъмният тен може да те направи да изглеждаш по – слаба. След това се насочи към проблемните зони: нанесете допълнително количество автобронзант по вътрешната и външната линия на бедрата за по – издължен вид.

Пийте течности
Пийте по 2 литра вода на ден. Ако е минерална, не трябва да съдържа повече от 20 мг натрий в 1 л. Полезно е да изпивате по една чаша прясно изцеден сок преди хранене. Много важно е да избягвате резките промени в теглото. Дори да имате плосък корем и нито един излишен килограм, може да се сдобиете с портокалова кожа. Знайте, че целулитът не е непременно свързан с проблеми с теглото. Може да имате бъбречна недостатъчност, ендокринни смущения или да вземате неподходящи контрацептиви.

Спорт
Спортуването е изключително важно за правилното кръвообращение. То заздравява мускулите и тъканта около тях.
Борбата с целулита изисква време и воля. Не трябва да се отказвате от борбата и непременно ще регистрирате резултати. Ключ към предпазването и борбата с целулита е прочистването на организма чрез комбинация от упражнения и здравословна диета, намаляване на стреса и правилното кръвообращение.

www.az-jenata.com

 
Колко често да се подстригваме Косата ни, особено пролет и есен се изтощава, а от друга страна –...
Как да направите косата си обемна Кичурите В повечето случаи обема на косата е чисто визуален ефект. Най...
Запазете цвета на косата Най – бързата и видима промяна във външният вид на една жена е...

Реклама