На кого стои особено добре този грим? Жени със светла кожа и тъни коси, които се обличат класически –Грим за класически тип жена елегантно. Кога може да се носи този грим? При по – непретенциозна професия, през деня – от бизнес обяд до късно питие след оперен спектакъл, примерно. Колко трудно е гримирането? Не е сложно, но не става и съвсем бързо, изисква упражнение и внимание при детайлите.

Необходими продукти:
Подхранващ фон дю тен в светъл неутрален бежов нюанс;
Неутрална по цвят транспаранта пудра;
Молив за вежди в цвят на косата ви;
Комплект от две компактни сенки за очи в светло и тъмно аметистово – сиво;
Син молив каял;
Черна спирала обемна;
Компактен руж в дискретно розово;
Контурен молив за устни и червило в изразително бежово – розово.

ТЕН
Основата трябва така добре да го покрива, че всички неравни места да изчезнат почти напълно и кожата да изглежда светла, матова и гладка. Само тогава ще изпъкнат силните акценти на очите и устните. С пръсти нанесете равномерно по цялото лице подхранващ фон дю тен в светъл неутрален, бежов нюанс. Матирайте допълнително с прахообразна пудра в неутрален цвят, като си помогнете с четка за нанасяне. Напудрете леко и клепачите.

ВЕЖДИ
Оформете ги с четчица и леко ги подчертайте с молив за вежди, съобразно цвета на косата.

ГОРНИ КЛЕПАЧИ
Нанесете основа от светло, леко блестящи сенки, в аметистово – сиво, чак до основата на веждите. След това с тъмно аметистово – сиво подчертайте горния клепач и хлътналата гънка на окото така, че сивото да остава тъмно в посока навън и да отива косо нагоре към края на веждата. Прелейте меко тъмния цвят в светлия грунд.

ДОЛНИ КЛЕПАЧИ
Нанесете тъмно сиво и по целия долен клепач, разширете го малко в посока външния ъгъл на окото и там, заедно със сенките от горния клепач го свържете в остър триъгълник. С молив каял в кралско синьо изтеглете фина линия в основата на миглите. С черна обемна спирала сложете силен туш на горните и долни мигли.

РУЖ
Изберете мек, естествен розов нюанс, и с четка нанесете съвсем лек слой върху скулите.

УСТНИ
Първо очертайте внимателно контура на устните и с пръчица за уши леко го размажете навътре. След това нанесете червило в изразителен, но убит бежово – розов нюанс.

 
Вредни комбинации за различни ситуации ЧЕРНО + САКО Кратко и ясно: ненатрапчив сексапил и чист...
Силното изрусяване убива косъма Всички знаем колко са привлекателни блондинките и колко усилия и...
Ружът Добре нанесеният руж прави гримът ви завършен и дава на лицето ви...

Реклама