КОКОСОВО МАСЛО
Това тропическо масло е подходящо за поддържане на здрава и нормална кожа, т.е. на кожа без особени проблеми. Може да се използва за директно масажиране на лицето, шията, деколтето, както и цялото тяло, особено при сухи кожи след баня. Благодарение на своя състав на наситени мастни киселини, то попива много бързо в кожата и я превръщат в "кадифе". Предпазва от напукване на ръцете и петите. одходящо е за смесване с готови слънцепредпазни кремове, млека, емулсии, както и в чист вид преди и след слънчеви бани. Създава устойчив защитен слой.
Може да се смесва в стопено състояние с всички други масла, като по този начин се разширява и обогатява действоето му.

Забележка: При температура под 25 С кокосовото масло е в твърд състояние. Поставено върху кожата, то веднага се стапя.

МАСЛО ОТ КАРИТЕ (SHEA BUTER)
Получава се от плодовете на африканско дърво и се състои наполовина от наситени, наполовина от полиненаситени мастни киселини. Съдържа мастно разтворимите вещества на плода и има естествен слънцепредпазен фактор до 4. Използва се от елитната дневна козметика. Важна съставка е в медицинските средства за лечение на изгаряния.
Попива много добре в кожата, без да оставя повърхностно омазняване. създава върху кожата тънък защитен слой и усещане за сухота. Топи се при температурата на човешкото тяло. Втрива се в кожата без масаж и е подходящо за употреба вместо дневен крем.

 
Траен маникюр Току – що излезли от салона за красота с направен маникюр и красиви...
Френски маникюр Модните експерти имат различни виждания за френски маникюр. Някои...
Погрижете се за дамската си чантата Важен  моден аксесоар, който е неделима част от тоалета ви – ...

Реклама