КОКОСОВО МАСЛО
Това тропическо масло е подходящо за поддържане на здрава и нормална кожа, т.е. на кожа без особени проблеми. Може да се използва за директно масажиране на лицето, шията, деколтето, както и цялото тяло, особено при сухи кожи след баня. Благодарение на своя състав на наситени мастни киселини, то попива много бързо в кожата и я превръщат в "кадифе". Предпазва от напукване на ръцете и петите. одходящо е за смесване с готови слънцепредпазни кремове, млека, емулсии, както и в чист вид преди и след слънчеви бани. Създава устойчив защитен слой.
Може да се смесва в стопено състояние с всички други масла, като по този начин се разширява и обогатява действоето му.

Забележка: При температура под 25 С кокосовото масло е в твърд състояние. Поставено върху кожата, то веднага се стапя.

МАСЛО ОТ КАРИТЕ (SHEA BUTER)
Получава се от плодовете на африканско дърво и се състои наполовина от наситени, наполовина от полиненаситени мастни киселини. Съдържа мастно разтворимите вещества на плода и има естествен слънцепредпазен фактор до 4. Използва се от елитната дневна козметика. Важна съставка е в медицинските средства за лечение на изгаряния.
Попива много добре в кожата, без да оставя повърхностно омазняване. създава върху кожата тънък защитен слой и усещане за сухота. Топи се при температурата на човешкото тяло. Втрива се в кожата без масаж и е подходящо за употреба вместо дневен крем.

 
Бръчките Кожата се състои от 3 слоя - епидермис, дерма и подкожна тъкан. ...
Как да оформим веждите си Казват че веждите са рамката на лицето. Така се твърди, защото очите са...
Как да предотвъртите цепенето на ноктите? Много жени имат този проблем с маникюра си. Ноктите растат и когато...

Реклама