Времето оставя следи върху нас и една от най – забележимата е промяната в кожата ни. Промяната наКожата и възрастта кожата е постоянна, затова по – долу ще намерите факти за тази промяна как да я поддържате, че да изглеждате винаги красиви.
1. След 25 години започва да се губи мазнината на кожата в лицето. И така започва първата промяна на кожата и външният ви вид. Тази промяна е минимална и се забелязва само от специалисти. Подкожната мазнина на кожата е важна, за да имате младежки външен вид. С годините тя все повече изчезва.
2. Около 30 – те линиите на емоции на лицето се очертават и някои стават бръчки. Хората със средиземноморска, индийска и африканска кожа имат по – здрава и издръжлива кожа отколкото хората в северна Европа и бръчките при тях идват по – късно. Бялата кожа се наранява повече от слънцето и така се сбръчква по – рано. Употребата на слънцезащитни и хидратиращи кремове подпомагат и защитават кожата от вредните лъчи на слънцето и я предпазват от досадните бръчици. Освен тях има и друго оръжие срещу бръчките това са мастните съединения омега – 3, които се намират в лененото семе, олиото от риба и др., които трябва да се консумират всеки ден.
3. След 30 – те еластичността на кожата намалява и това се вижда с просто пощипване по бузата. Освен други фактори, включително и генетични, драстичната промяна на теглото, слънцето, студът, вятърът, правят така, че състаряват кожата.
4. По средата на 40 – те има повече промени. Тези промени могат и да настъпят по – рано при хора, които се излагат често на слънчевите лъчи. Та, тези причини са: промени в пигментацията, промени в структурата – отворени пори, сухота, загуба на свежестта на кожата, поява на петна, лунички и други подобни, които правят кожата повехнала и без еднообразен цвят.
5. С идването на менопаузата кожата става най – чувствителна и могат да се появят мъхове по лицето и суха кожа. Здравословното хранене, витамините и точната козметика могат да ви помогнат в борбата с възрастта на кожата ви. Кожата реагира на хормонални и екологични промени, поне със вторите можете да се преборите поне до много добро ниво.
 
Перфектните чанти за абитуриентският ви бал Абитуриентските портмонета са важна част от тоалета на всяка дама. За...
Чувствителната кожа Чувствителната кожа е засягаща главно сухите кожи, поради тяхната...
Бръчките Кожата се състои от 3 слоя - епидермис, дерма и подкожна тъкан. ...

Реклама