Времето оставя следи върху нас и една от най – забележимата е промяната в кожата ни. Промяната наКожата и възрастта кожата е постоянна, затова по – долу ще намерите факти за тази промяна как да я поддържате, че да изглеждате винаги красиви.
1. След 25 години започва да се губи мазнината на кожата в лицето. И така започва първата промяна на кожата и външният ви вид. Тази промяна е минимална и се забелязва само от специалисти. Подкожната мазнина на кожата е важна, за да имате младежки външен вид. С годините тя все повече изчезва.
2. Около 30 – те линиите на емоции на лицето се очертават и някои стават бръчки. Хората със средиземноморска, индийска и африканска кожа имат по – здрава и издръжлива кожа отколкото хората в северна Европа и бръчките при тях идват по – късно. Бялата кожа се наранява повече от слънцето и така се сбръчква по – рано. Употребата на слънцезащитни и хидратиращи кремове подпомагат и защитават кожата от вредните лъчи на слънцето и я предпазват от досадните бръчици. Освен тях има и друго оръжие срещу бръчките това са мастните съединения омега – 3, които се намират в лененото семе, олиото от риба и др., които трябва да се консумират всеки ден.
3. След 30 – те еластичността на кожата намалява и това се вижда с просто пощипване по бузата. Освен други фактори, включително и генетични, драстичната промяна на теглото, слънцето, студът, вятърът, правят така, че състаряват кожата.
4. По средата на 40 – те има повече промени. Тези промени могат и да настъпят по – рано при хора, които се излагат често на слънчевите лъчи. Та, тези причини са: промени в пигментацията, промени в структурата – отворени пори, сухота, загуба на свежестта на кожата, поява на петна, лунички и други подобни, които правят кожата повехнала и без еднообразен цвят.
5. С идването на менопаузата кожата става най – чувствителна и могат да се появят мъхове по лицето и суха кожа. Здравословното хранене, витамините и точната козметика могат да ви помогнат в борбата с възрастта на кожата ви. Кожата реагира на хормонални и екологични промени, поне със вторите можете да се преборите поне до много добро ниво.
 
Акнето - как да почистим лицето си в домашни условия Акнето е кожно заболяване, което се лекува много трудно е причинява...
Как да придадем обем на устните си Анджелина Джоли наложи модата на сочните и месести устни сред...
Тайните на красивата кожа Кожата играе жизнено важна роля в живота на всеки един от нас....

Реклама