Yolany García

Как си миете косата е важно, защото така можете да имате една блестяща и здрава или суха и оплетенаВнимавайте как миете косата си коса.

Първата стъпка за здрава, мека, лесна за разресване и лъскава коса е ефективното й миене.

Ако миете косата си много често или използвате много шампоан тя ще се изсуши. Когато тя е суха това значи, че структурата на косъма е нарушена, еластичността и блясъкът и са се загубили. Не третирайте косата си като, че ли ви е враг с хавлията след баня или с нокти, като се опитвате на я подсушите принудително.
Стъпки за една едно добро миене:

1. Разрешете косата си преди миене, така й помагате да се отърве от мъртвите косми и разнасяте равномерно омазняването, което пък от своя страна при миенето ще се отстрани по – лесно и изцяло.
2. Постарайте се да намокрите косата си с достатъчно вода.
3. Не използвайте много шампоан, достатъчно е веднъж да я измиете с шампоан и той да бъде малко като количество. Нанасяте шампоана с помощта на върха на пръстите си и с леки масажи го втривате в корените и след това и надолу по косата си.
4. Съсредоточете се в корените на косата, защото там тя се замърсява повече отколкото корените й.
5. Мийте косата си с хладка вода докато измийте шампоана, топлата вода суши и уврежда косата и епидермиса на кожата на главата ви.
6. Можете да повторите процедурата с шампоан ако е много замърсена косата ви.
7. Ако използвате и имате нужда от балсам можете да си сложите. Мазната коса няма нужда от балсам. Но, ако имате суха коса използвайте балсам като се съобразите с типа ви коса, защото някои балсами спластяват.
8. Изсушете косата си с хавлия, но без да я триете, а само я увийте около главата си и така я оставете 15 мин. да попие. Запомнете сешоара изсушава и урежда косъма.
9. Не оставяйте хавлията на главата си след като сте я изсушили, защото след това косата ви няма да стои добре и ще е трудна за обработка.
10. Ако косата ви е уредена вече използвайте маски за коса тип балсами без отмиване след баня.
 
Грижа за краката Комфорта на краката ви определя тяхното здраве. Симптоми, като...
Перфектния грим 1.При гримираме спазвайте следната последователност: - дневен крем...
Добре поддържани нокти – ефектен маникюр Красивият маникюр е отличителният белег на поддържаната жена. Не...

Реклама