Yolany García

Как си миете косата е важно, защото така можете да имате една блестяща и здрава или суха и оплетенаВнимавайте как миете косата си коса.

Първата стъпка за здрава, мека, лесна за разресване и лъскава коса е ефективното й миене.

Ако миете косата си много често или използвате много шампоан тя ще се изсуши. Когато тя е суха това значи, че структурата на косъма е нарушена, еластичността и блясъкът и са се загубили. Не третирайте косата си като, че ли ви е враг с хавлията след баня или с нокти, като се опитвате на я подсушите принудително.
Стъпки за една едно добро миене:

1. Разрешете косата си преди миене, така й помагате да се отърве от мъртвите косми и разнасяте равномерно омазняването, което пък от своя страна при миенето ще се отстрани по – лесно и изцяло.
2. Постарайте се да намокрите косата си с достатъчно вода.
3. Не използвайте много шампоан, достатъчно е веднъж да я измиете с шампоан и той да бъде малко като количество. Нанасяте шампоана с помощта на върха на пръстите си и с леки масажи го втривате в корените и след това и надолу по косата си.
4. Съсредоточете се в корените на косата, защото там тя се замърсява повече отколкото корените й.
5. Мийте косата си с хладка вода докато измийте шампоана, топлата вода суши и уврежда косата и епидермиса на кожата на главата ви.
6. Можете да повторите процедурата с шампоан ако е много замърсена косата ви.
7. Ако използвате и имате нужда от балсам можете да си сложите. Мазната коса няма нужда от балсам. Но, ако имате суха коса използвайте балсам като се съобразите с типа ви коса, защото някои балсами спластяват.
8. Изсушете косата си с хавлия, но без да я триете, а само я увийте около главата си и така я оставете 15 мин. да попие. Запомнете сешоара изсушава и урежда косъма.
9. Не оставяйте хавлията на главата си след като сте я изсушили, защото след това косата ви няма да стои добре и ще е трудна за обработка.
10. Ако косата ви е уредена вече използвайте маски за коса тип балсами без отмиване след баня.
 

Реклама