И кожата се нуждае от H2O

Имаме суха, понякога чак болезнено чувствителна кожа. Единственият начин, при това съвсем лесен е сутрин и вечер да я хидратираме.

Днес козметичните фирми предлагат изобилие от продукти за овлажняване на кожата. Ето защо, ако вашата изнемогва от жажда, побързайте да утолите тази нейна крещяща потребност. Още повече, че сухата кожа остарява по – бързо от мазната.

На каква възраст трябва да започнете да я хидратирате?
Няма точно определена възраст. Общо взето е индивидуално.

Често съвсем млади жени дори момичета имат суха кожа. Вие сама най-добре усещате каква е вашата. Ако чувствата опъване, болка, ако кожата ви изпръхва значи страда от жажда.

И се нуждае от вода, за да бъде гладка и красива. Разбира се с годините колкото повече остарява, толкова повече се дехидратира. Затова вземете мерки навреме. И още нещо: активните елементи на кремовете срещу бръчки действат по-ефикасно върху нормално влажна кожа.

Нуждае ли се нощем от овлажняване?
Да, защото през нощта кожата се възстановява най-активно. Тогава се регенерират нови клетки. Точно затова в периода между 23,00 ч и 4,00 ч дехидратирането и е най – интензивно.

Всеки тип кожа ли е застрашен от обезводняване?
Сеrумът, който се отделя от мастните жлези и присъства в по – голямо количество в смесения и мазния тип кожа не влияе върху задържането на вода. Кожата се обезводнява от други фактори: студ, замърсяване, липса на подходящи козметични грижи, UV лъчи. Но най-уязвима все пак си остава сухата кожа.

Какво предлагат хидратиращите кремове?
Те активират задържането на вода и стимулират производството на липиди /мазнини/ в кожните клетки, което ускорява естествения процес на хидратиране.

Вярно ли е, че за да имаме красива кожа трябва да сме щастливи, а не в стрес?
Дерматолози от Калифорнийския университет установиха, че прекомерният стрес действа зле на кожата. И обратното – усещането за щастие има положителен ефект: благоприятства производството на бетаендорфини както в мозъка, така и в кожните клетки /хормоните на удоволствието/, като по този начин допринася за доброто хидратиране на кожата.

Как да се грижите за кожата според възрастта?
Вие сте на 25
Главната ви задача е да съхраните младостта на кожата си. В състава на кремовете ви трябва да се включват витамини А, С и слънце защитни филтри. Те предпазват кожата от вредното действие на свободните радикали, които предизвикват преждевременно стареене на клетките.

Вие сте на 30
Това е прекрасна възраст. Вие сте в апогея на силите си. Кожата обаче преживява преломен период. Ако на 15 години външният и слой се подновява веднъж на две седмици, на 30 това става веднъж на 4 седмици. На повърхността и се струпват голямо количество мъртви клетки – кожата става по-груба и изгубва блясъка си. Понякога се появяват и пигментни петна. Почиствайте лицето си по два пъти на ден с меки средства. И веднъж седмично си правете маска за мазна кожа. Ползвайте или готовите козметични средства, или от изпитаните „бабини рецепти”. А вашите кремове освен витамини А,С и Е и слънце защитни филтри, трябва да включват и фруктови /алфа хидроксилни/ киселини, които едновременно овлажняват и почистват кожата.

Вие сте на 40
Вие сте вече във възрастта на зрелостта. И кожата ви се нуждае от по-специално внимание. Вече не произвежда така активно колаген. А наближаващите хормонални промени не вещаят нищо добро. Какво да правите? Реагирайте въпреки всичко! А в това отношение ще ви помогнат подходящите козметични продукти. Почиствайте лицето си с гелове, чиято формула е специално създадена за чувствителна кожа.

Не забравяйте и пилинга. Правете го по два – три пъти седмично. Всеки ден в продължение на няколко месеца използвайте средствата с лифтинг ефект, които правят кожата по-еластична. После и давайте кратка почивка от един месец и подновявайте процедурата.

 
За красиви устни Когато отивате на парти, разходка или просто на работа и искате да...
Здрава кожа – как да я постигнете Добра грижа за кожата  включва защита от слънцето и нежно почистване,...
Бански според фигурата Знам, че за някои може да прозвучи нелепо, но е напълно възможно да...

Реклама