Много дами по навик или по съвет на приятелки опитват един или друг козметичен трик с цел да сеШестте най - повтаряни грешки в домашната козметика разкрасят. Ефектът невинаги се доближава до желаното.
Най-честите грешки са няколко:

Сменяте непрекъснато крема за лице
За да получите рекламирания ефект, трябва да изчакате малко. За да има резултат, кремът първо трябва да спре изсушаването на кожата, след това да опъне ситните бръчици, а накрая да изчисти тена на лицето. След като този ефект се прояви, кремът продължава да действа. Той трябва да се сменя само ако кожата не го понася или ако заминете някъде, където климатичните условия са различни.

Обичате да миете косата си с гореща вода
Това вреди на косата и може трайно да увеличи омазняването й. Ако държите да се миете с топла вода, облейте накрая косата с по-студена. Така косъмът ще изглежда по-плътен и лъскав.

Сваляте грима от очите с крем за лице.
Епидермисът около очите е изключително нежен. Той не понася твърде мазни кремове, които могат да причинят подуване на клепачите. Дори класическите средства за почистване на грима могат да възпалят окото. Добре е да се използва лосион с неутрално рH. То е близко до състава на сълзите и с него можете да почиствате цялото лице.

Използване на по-тъмни тонове от 40-годишните
Ако сложите твърде тъмен фон дьо тен, ще подчертаете и бръчките. Сенките под очите изпъкват, а тъмното червило изтънява устните. Резултатът - ще прибавите поне 5 години към реалната възраст. По-добре е да ползвате прозрачен, лек фон дьо тен или пудра, сенките да са бежово – розови, а червилото да е близко до естествената руменина на устните с перлен оттенък.

Твърде тънки вежди
Ако изскубете прекалено много веждите си, се получава неестествена тънка линия, а изтръгнатите косми никнат наново във всички посоки. По-добре е да махнете само онези единични косъмчета, които растат под извивката на веждите или между тях. Не скубете веждите отгоре, защото това "приближава" очите.

Косите не трябва да се решат 100 пъти на ден
Продължителното разресване възпалява скалпа и стимулира отделянето на мазнина. По-добре е разресването да е нежно, да масажира кожата и да позволява на въздуха да прониква до корените.

 
Трикове при гримирането на очите Има трикове как да гримирате очите си ако носите очила или точният...
Тенденции и съвети за красив външен вид Желанието да бъдете "Красавицата” е присъщо на всички жени и това...
Бански според фигурата Знам, че за някои може да прозвучи нелепо, но е напълно възможно да...

Реклама