Масло за тяло
Една цяла прясна царевица се поставя в стъклен съд (с вместимост 1л), който се пълни до горе с чист зехтин. Затваря се херметически и се оставя да престои около 9 дни. Полученото царевично масло се втрива в кожата на тялото, поне 1 път на ден с кръгови движения. Много е подходяща за суха кожа.

Почистваща маска за тяло и лице
Оризово брашно /продава се в готов вид в аптеките или като се смелят необходимото количество оризови зърна в кафемелачка/ - може да се ползва самостоятелно или смесено с измиващо средство /сапун, душ - гел и др./ След като намажете участъка, нека престои поне 5 минути.

Сварен жълтък заличава стрийте
Трябва да знаете, че стрийте не могат да изчезнат, а само да се намали видимостта й. И затова, за да го направите следвайте този изпитан метод: сложете на вилицата жълтък от твърдо сварено яйце ( 15 мин.) и поднесете към запалена свещ. Жълтъкът ще започне да се топи и на поставена под него малка чинийка започва да капе масло. С това масло намажете проблемната зона. Процедурата се повтаря по осем пъти дневно и поне 1 месец.

За здрава и красива кожа
Една супена лъжичка кисело мляко /2%/ и капка лимонов сок се разбъркват. С така получената консистенция се намазва лицето или тялото. Изчаквате да засъхне, след което измивате обилно с вода, а след това мажете с подходящия за вас крем. Правете тази маска един път дневно.

Маска с аспирин
За изсветляване на тена и подхранване на кожата. Тази маска е подходяща за мазна кожа: разбъркайте добре 1 с. л. кисело мляко, 1 таблетка аспирин и среда от филийка черен хляб, предварително накисната в прясно мляко. Тази здравословна смес изсветлява тена, подхранва кожата и регулира мастната секреция.

 
Spa Маникюр. Научи се да си направиш супер маникюр Можеш да си направиш хубав маникюр и сама, без да молиш отново и отново...
Грижи за дългата коса Те винаги са на мода. С малко търпение и с повече грижи не само ще...
Грижа за ръцете Ръцете са толкова важни, колкото и лицето ви. Казват, че възрастта на...

Реклама