Внимателно с веждите!

Веждите са основата на хармонията на лицето. Веждите правят израза на лицето ви, което може да изглежда чувствително със сила в погледа ви или много младежко.

Формата на веждите
Трябва да знаете, че формата на веждите трябва да се съпостави спрямо формата на главата и лицето ви.

Естествената ви форма или нова
За да направите формата на веждите си трябва да сте малко художник и затова не всеки го умее. Всеки може да изчисти веждите си, но да им направи най – подходящата форма го умеят малко хора.

Някои професионалисти съветват, че най – добрата и правилна форма е естествената, защото е генетично заложена т.е. най – подходящата за вас. Без съмнение има хора, които си променят естествената форма на веждите и понякога резултатът е много добър, а друг път плачевен. Ако искате да си смените формата посветвайте се с професионалисти, които знаят какво правят.

Много е важно да отидете при точната личност, както правят Опра Уинфри и Дженифър Лопес, които даже пътуват, за да им оправят веждите при Анастасия Соарес, която има студио в Лос Ангелис и салони в няколко магазина из Щатите.

Решението да промените формата на веждите си е много лично и най – добре е да се консултирате сВнимателно с веждите! експерт и си направите компютърни проби.

Татуирани вежди – перманентен грим
Някои хора използват перманентен грим за веждите си, така няма нужда да се грижат за веждите си. Тази опция е малко проблемна, защото лицето ви се променя след време, модата на веждите също и вие няма как да се нагласяте според тези условия. Имаше времена когато гъстите вежди бяха на мода, след това фините – изписани. И затова, поради тези причини преди да си направите перманентни вежди го обмислете добре.

Бляскави вежди
Но ако искате да сте с естествените си вежди има малки трикове, за да изглеждате зашеметяващо.

  • Дължината на носа ви трябва да е пропорционална на дължината на веждите ви. Ако не е така ги коригирайте.
  • Никога не ги чистете от горната страна (от към челото) така ще “убиете” височината им.
  • За да изглеждат бляскави и подредени използвайте гел и четчица. Гелът може и да е за коса или пък ако не използвате такъв, може и пяна за коса.
  • В основата си веждите трябва да си останат такива т.е. не ги скубете. От средата към края внимателно почистете ненужните косъмчета, които са редки и неподредено израснали. Няма да ги объркате с другите те си личат.
  • Почиствайте веждите си поне три пъти седмично.
  • Запомнете ако се объркате, поради невнимание или нещо друго и премахнете грешните косъмчета можете да използвате молив за вежди (подходящият цвят), докато израстат и си върнете правилната форма.
 
Съвети за красиви нокти 1. Хранете се правилно и здравословно. Не се лишавайте от храна, защото...
Блондинката винаги на мода Твърде често, жените избрали да поддържат имидж на блондинки, нанасят...
Изряден маникюр Трябва да се грижите за ноктите си по същият начин както за лицето си....

Реклама