Съвети за добре изглеждащи устни

Има си трикове да направиш тънките устни да изглеждат сочни и съблазнителни. Или да намалиш визуално, разбира се прекалено големите, да им придадеш блясък и т.н. Важно е устните да са здрави, гладки и меки.Ако са ви напукани използвайте ексфолиант за напукани устни "Lipscuff" или памук напоен в топла вода да престои няколко минути на устите ви. Чак след това можете да нанесете желаният от вас гланц или червило, за да стоят те добре на устните ви.  

Върху сухи устни можете да нанесете хидратиращ крем сутрин и вечер, а при по – голяма нужда и повече пъти на ден, за да ги омекотите и заздравите.

Уеднаквете основата на гримът ви и сенките, които използвате. Трябва да няма рязка граница между вашата пудра, примерно и сенките ви за очи или пък контура на устните ви. Затова използвайте натурален молив за устни, като ги очертаете по естествената им линия, започвайки от центъра на горната устна и завършите в крайчетата (същото направете и с долната). После нанесете от същия молив във вътрешната част на крайчетата на устните ви и разнесете с пръст към центъра на устните без да излизате от контура. Нанесете с четчица много малко от червилото само в централната част на устните, за да придадете блясък и обем.

За да уголемите тънки устни очертайте устните си със светло бежов молив. Като нанесете от молива и във външните крайчета на устните си. След това нанесете червилото.

За да намалите големите си устни очертайте с бежово розов молив вътрешната страна или нанесете от основата на гримът ви и върху тях.

За да прикриете падналите ъгли на устните ви, очертайте ги като в крайчетата леко задигнете контура. Подходящи тонове на червилото са розовите за по голям ефект.

Ако имате тънка горна устна, очертайте само контура горната устна, като използвате два тона: на горната трябва да е светлият тон, а на долната по – тъмният.

Ако долната ви устна е тънка, очертайте само контура долната устна – два тона: по светлият на долната, а по – тъмният на горната устна. 

Ако ви се налага да изтриете нещо по устните си,  използвайте тампон, който е намазан с основата, която сте използвали за грима си.

За да привлечете светлината на устните си, използвайте бял молив при очертаването им.

Цвета на устните ви трябва да синхронизира с тона на лицето и с цвета на дрехите ви също.

Като цяло най – предпочитаните цветове и тонове при червилата са  розово – кафявите.

Жълтите зъби изглеждат бели при използването на блясък в червилата и изглеждат още по – зле при кафявите тонове.

Дълбокото червено и тъмното розово стоплят усмивката.

Колкото по – тъмна е кожата, по – добре й стоят розовите тонове.

На мургавите жени с матова кожа им стоят много добре студените тонове, розовото във цялата си гама и кораловият цвят.

На светлите жени с бяла кожа и светли очи им отиват топлите цветове: портокалово – меден тон, нежно розово и т.н.

На бронзовата кожа не й отиват матираните цветове, а напротив бляскавите.

 
Грим за класически тип жена На кого стои особено добре този грим? Жени със светла кожа и тъни коси,...
Чувствителната кожа Чувствителната кожа е засягаща главно сухите кожи, поради тяхната...
Маски за шията Все известно е, че възрастта на една жена се разкрива по шията и онази...

Реклама