Съществуват много митове свързани с темата. Ето някои популярни:Косата – митове или истини  

Косата се мие всеки ден

Мит! Освен ако не живеете на място – доста топло и влажно, което ви кара да се потите доста. За предпочитане е да не си миете косата всеки ден, защото това я изтощава и ще се отрази независимо колко качествени шампоани и балсами използвате. 

Талкът помага да скриете мазната коса

Истина! Но трябва да внимавате как го нанасяте. Когато нямате време да си измиете косата, а трябва да излезете и косата ви се омазнила – ето в такива моменти талкът помага. Намажете малко талк на дланите и размажете, след което го нанесете с въртеливи движения само в корените на косата.

Ако си сложите много талк и косата ви е тъмна се забелязва доста.

Коста спря да ми расте след като “еди – кой си” ми я подстрига

Мит! Косата расте еднакво и растежа й  не се влияе от фризьора. Според експертите косата расте с почти винаги с една и съща скорост, ако се храните по един и същи начин и нивото на стрес ви е константа.

Косата расте по –бързо ако я отрежеш на пълнолуние

Мит! Според експертите това не е истина, както вече споменахме по горе. Червената коса привлича повече погледи. Светлата коса привлича още повече погледи, защото светлината се отразява повече отколкото при тъмните коси. Това естествено не значи, че по – хубава от червената или черната. Хубава е тази коса, която е добре поддържана независимо от цвета й!   

Ако отскубнеш един бял косъм ще поникнат два на негово място

Мит! Това което се случва е, че белите коси се появяват малко по малко, докато образуват групичка от бели коси. Така, че ако отскубнете един бял косъм след известно време ще се появи друг на негово място, после още един, докато не станат група от бели коси. Но това няма нищо общо с това, че вие сте отскубнали един бял косъм, това просто се случва с годините без ваша помощ.

 
Погрижете се за дамската си чантата Важен  моден аксесоар, който е неделима част от тоалета ви – ...
Какви аксесоари да изберем - шапки, обувки, чанти, колан, гривни, гердани Аксесоарите са тези, които ще ви направят  прекрасни и сияещи в...
Косата ви има нужда от помощ? Състоянието на косата е един от точните барометри за здравето. ...

Реклама