Току – що излезли от салона за красота с направен маникюр и красиви ръце и Траен маникюр изведнъж емайла започва да се бели само след няколко часа.

Това може да го избегнете като следвате няколко малки съвета:

1. Най – важното е да си направите маникюра в някой добър салон, който си знае работата – така да се каже, или пък в къщи, но с подходящите продукти и от добро качество. 

2. Избягвайте да режете много кожа около нокътната плочка, правете го ако е израснала много и ви се вижда грозно на външен вид. По – добре я побутвайте надолу, отколкото да я режете. Използвайте крем за ръце ежедневно, така кожата ви ще е мека и ще избегнете рязането на епидермиса около нокътната ви плочка.

3. Купете си специално олио, което е за нокти и епидермиса около тях, така ще  поддържате епидермиса винаги мек и добре изглеждащ. Има такова разнообразие от кремове и натурални масла за ръце и нокти – вие само трябва да направите своя избор.

4. Ако си правите маникюра в къщи, първо се убедете, че емайла на нокътя е идеално сух. За целта можете да си измиете ръцете, и да почистите ноктите си с памук лакочистител – така ще сте сигурни, че ноктите ви ще са идеално сухи.

5. Старайте се да не си мокрите много ръцете, защото така дехидратирате кожата и оказвате вредно влияние на ноктите си. Ако пък е неизбежно използвайте ръкавици за целта.

6. За да задържите маникюра си е нужно да го “запечатвате” с гланц от 4 до 7 дни. И естествено ако се налага да мокрите ръцете си използвайте ръкавици.   

7. Разбира се отбягвайте  да гризете ноктите си.

 
Лифтинг на хълбоците и седалището Без значение колко много усилия полагате да имате стегнато дупе не...
Тънкости при лакирането на ноктите Лакът може и да е последната стъпка от "гримирането", но далеч не ...
Може ли да отидем на сватба облечени в класическите цветове? Да отидем на сватба облечени в строго черно е нещо забранено в...

Реклама