Току – що излезли от салона за красота с направен маникюр и красиви ръце и Траен маникюр изведнъж емайла започва да се бели само след няколко часа.

Това може да го избегнете като следвате няколко малки съвета:

1. Най – важното е да си направите маникюра в някой добър салон, който си знае работата – така да се каже, или пък в къщи, но с подходящите продукти и от добро качество. 

2. Избягвайте да режете много кожа около нокътната плочка, правете го ако е израснала много и ви се вижда грозно на външен вид. По – добре я побутвайте надолу, отколкото да я режете. Използвайте крем за ръце ежедневно, така кожата ви ще е мека и ще избегнете рязането на епидермиса около нокътната ви плочка.

3. Купете си специално олио, което е за нокти и епидермиса около тях, така ще  поддържате епидермиса винаги мек и добре изглеждащ. Има такова разнообразие от кремове и натурални масла за ръце и нокти – вие само трябва да направите своя избор.

4. Ако си правите маникюра в къщи, първо се убедете, че емайла на нокътя е идеално сух. За целта можете да си измиете ръцете, и да почистите ноктите си с памук лакочистител – така ще сте сигурни, че ноктите ви ще са идеално сухи.

5. Старайте се да не си мокрите много ръцете, защото така дехидратирате кожата и оказвате вредно влияние на ноктите си. Ако пък е неизбежно използвайте ръкавици за целта.

6. За да задържите маникюра си е нужно да го “запечатвате” с гланц от 4 до 7 дни. И естествено ако се налага да мокрите ръцете си използвайте ръкавици.   

7. Разбира се отбягвайте  да гризете ноктите си.

 
Маски за шията Все известно е, че възрастта на една жена се разкрива по шията и онази...
Маски с етерични масла за лице Маски за лице с лавандулово масло За дезинфекция на кожата и при акне...
Удължаване и сгъстяване на миглите В днешно време всичко е възможно. Ако са ви редки и къси миглите и това...

Реклама