Нужни са повече грижи и внимание за да поддържаме добрия си външен вид, за да избягваме да имаме изтощената и посивяла кожа.
Кожата на лицето се поддържа мека и овлажнена по естесвен път, като образува защитен слой от естествено омазняване.
При по-висока температура това омазняване се засилва, а при студено време – намалява.. Затова през лятото лицето по-бързо се омазнява.
През зимата обаче, при температури по-ниски от 5-10 градуса, жлезите на кожата престават да образуват защитен филм и кожата губи голяма част от естествените си защитни сили и трябва да бъде грижливо поддържана за да не загуби своите еластичност и блясък.

Почистването
Най-важната част от ежедневната грижа за кожата е почистването. Правете го сутрин – за да почистите кожата от натрупаните през нощта мазнини и да отпушите порите, и вечер – за да почистите грима и нечистотиите, полепнали по кожата през деня.
Кожата трябва да е винаги добре почистена за да може да диша и да се възстановява по-бързо. Избягвайте употребата на сапун. След измиване, той оставя невидим слой върху кожата, който позволява по-бързо замърсяване. Освен това изсушава кожата. Най-подходящи са геловете за измиване и тоалетните млека. Ако използвате тоалетно мляко, добре е да почистите след това лицето с тоник, или да го изплакнете с вода.

Овлажняването
Използвайте хидратиращ крем ежедневно.
Сутрин, след почистването на кожата, нанесете малко крем – така ще облечете кожата и ще я предпазите от вредното влияние на околната среда. Ако сте със много суха кожа, изберете крем, богат на етерични масла, а ако кожата ви е смесена към мазна и проблемна, потърсете крем, който не съдържа мазнини и алкохол.
Съществуват и специализирани кремове за предпазване на кожата през зимата, но те обикновено са по-мазни и не са подходящи за всеки тип кожа.

Ексфолирането
За да изгладите тена и да прогоните сивия вид на кожата, поне веднъж седмично премахвайте мъртвите клетки с подходящ ексфолиант /нарича се още скраб или пийлинг/. Има различни разновидности – зърнести кремове за полиране на кожата, самоотлепящи се маски и др.

Ексфолиантите премахват роговия слой на кожата, състоящ се от мъртви клетки, като по този начин откриват розовата нежна кожа под него. Когато ексфолирате кожата, избягвайте зотана около очите – там кожата е 15% по-тънка от кожата на лицето и най-бързо се уврежда или набръчква.

Ако кожата на лицето е изтощена и има нужда от допълнително подхранване, можете да правите подхранващи маски, богати на витамини и растителни екстракти. Те се прилагат веднъж седмично и ако сте подбрали подходящия продукт за вашата кожа, резултатът няма да закъснее. За по-зряла кожа /над 30 години/ е препоръчително използването на подхранващ нощен крем. През нощта кожата почива, затопля се и крема попива по-добре. Освен това, бръчиците се изглаждат, защото мускулите се отпускат и цяла нощ и кожата не се движи.

 
За жените, които обичат високите токчета Жените, които обичат високите токчета идват от всички сфери на живота...
Силното изрусяване убива косъма Всички знаем колко са привлекателни блондинките и колко усилия и...
Гримът на Хайди Клум Нанесете много лек не мазен овлажняващ крем върху цялото лице и шията....

Реклама